ACB

MARKO TODOROVIC

PIVOT DEL DIVINA JOVENTUT

“És una barbaritat el que hem fet fins ara”

Todorovic assegura que ha estat un encert tornar a la Penya per recuperar el seu nivell i ho està fent ajudant el seu equip a ser una de les revelacions

L’èxit de l’equip té un valor doble perquè hi ha molts joves de la casa, aquesta és la filosofia del Joventut i ha de ser així

Marko Todorovic (Podgorica, 19/4/1992) va acceptar a l’estiu tornar a la Penya renunciant a l’Eurolliga. Només tenia un objectiu: recuperar el nivell que havia exhibit abans d’anar al Khimki amb un contracte d’estrella. A punt d’arribar al final de la primera volta, l’aposta està sortint rodona per a Todorovic i per a la Penya amb unes mitjanes de 8,4 punts, 5 rebots i 12,3 de valoració.

Primer de tot, com està de la lesió?
Em fa mal però, mentre no hi hagi res trencat, aguantaré el dolor i vull jugar diumenge com sigui.
Després de 15 jornades creu que l’ha encertat tornant a la Penya?
Totalment.
Quina importància va donar a la presència de Duran a la banqueta i del seu amic Ventura en l’equip?
I també Jordi Martí com a director esportiu i molta més gent. Però sobretot era molt important per a mi aquest any una persona de confiança que em conegués i tenir un any tranquil a títol personal per poder gaudir de nou jugant. I el Ventura és amic meu des que vaig arribar a Badalona, va ser el meu primer company d’habitació i hem mantingut sempre una gran amistat.
Quin repte es va fixar en venir?
Mentre l’equip guanyi i la meva presència es noti cada dia més i ajudi a fer un gran bàsquet i a guanyar, el meu objectiu està més que complert. Al principi pensava que podia fer-ho millor i ara amb la mateixa mentalitat d’ajudar les coses estan sortint.
Com està físicament?
Durant tota la meva carrera he tingut alguns problemes físics però de moment no m’he perdut gaires partits. A Bilbao vaig tenir molts problemes d’esquena i no em vaig perdre cap partit. Gestiono bé el meu cos per arribar als partits fort. Sé treballar el necessari durant la setmana per competir en el partit.
Tenen a les mans ser en la copa...
I no ho volem desaprofitar. Hem arribat fins aquí per mèrits propis i és un premi al nostre treball. Jo hi vull anar i crec que hi serem.
El que està fent la Penya és increïble jugant amb Nogués i Morgan en el joc interior. Fins quan es pot aguantar sense fitxar?
Encadenem un parell de setmanes en què ja sabia que Birgander no estava bé i era conscient que havia d’assumir més responsabilitat perquè no ens podia ajudar. El test més dur va ser el València perquè té el millor cinc i el millor quatre de l’ACB en el pal baix. Com a equip hem fet un treball increïble, hem fet barbaritats perquè amb Morgan de cinc hauríem de patir i no ho fem. Si vam frenar el València podem frenar qui sigui.
La Penya va viure el miracle de la salvació i ara són a un pas del somni de la copa. Expliqui’ns el secret.
No hi ha gaire secret. És a còpia de treball d’un grup molt bo de gent des de jugadors fins a staff, que és molt més important del que es pensa la gent. Tenir una bona química, que la tenim des de l’inici, és clau, i hem de ser humils i intentar estar millor perquè els rivals milloraran.
L’equip i vostè han tocat sostre?
Crec que no. Si no ja no vindríem a entrenar. Tenim marge encara per jugar millor tant com a equip com jo individualment. I, això, ho veurem perquè estem jugant molt bé però encara no hem tocat sostre. Aquest equip es va fer de zero amb molts rookies i gent nova i que no havia competit en l’ACB i tàcticament podem créixer molt. Som un equip ambició, amb lluita i caràcter.
Laprovittola és de nivell Eurolliga.
Està a Badalona perquè s’ha volgut quedar i fer un pas més. Té nivell per jugar a l’Eurolliga però ha volgut consolidar el seu joc. L’entenc perfectament.
Va marxar el 2012 envoltat de joves del planter i torna a una Penya també amb molts joves del planter.
Això és la Penya. Quan vaig marxar hi havia altres joves i aquesta ha de ser la filosofia. Hi va haver entrenadors que van fitxar jugadors de fora perquè hi havia més diners però s’han adonat que s’ha d’apostar per la gent de casa. És la filosofia de la Penya i hauria de ser així perquè, si no, no té sentit. L’èxit de l’equip té un valor doble amb joves de la casa.
Pròxima parada: Baskonia...
Hem patit en alguns partits i sabem fer-ho. Només dir el nom de Baskonia ja motiva la plantilla i espero que també l’afició, que és clau. Organitzen la final four a Vitòria perquè creuen que hi poden ser i això vol dir que tenen potencial.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)