Eurolliga

‘Oh là là’ Heurtel, quina classe

Eurolliga. Fa 19 dels 21 punts al segon temps, supera el seu rècord a Europa curiosament també contra el Milà (20) i juntament amb Hanga ofeguen un rival directe

A vegades pot semblar que un equip que rep 85 punts no pot haver fet una bona defensa però va ser tot al contrari –Milà és segon millor atac de l’Eurolliga amb 87,5 punts de mitjana–. Els blaugrana van ofegar un equip que al darrer quart va acabar maquillant el marcador tot i anar quasi sempre a remolc. Un Milà amb grans individualitats però amb poc joc col·lectiu. Els de Pesic, igual com a l’ACB, continuen en ratxa a Europa i es consoliden en la sisena posició, ja li treu dues victòries al seu immediat perseguidor, dues i bàsquet-average al Milà, que és un rival directe i es situa a només una de la quarta posició que és l’objectiu per poder tenir el factor pista en els encreuaments dels quarts. En falta molt per al final però el Barça està en la bona línia i ho està fent amb un joc col·lectiu de primer ordre on tots són importants i on a cada partit destaca un jugador. Ahir va ser un Heurtel de fantasia i un Hanga que va tornar a demostrar que és un tot terreny perquè fa de tot i bé per a l’equip, l’exemple perfecte del que és un jugador total.

D’entrada el partit va viure un monòleg de Mike James contra el món. Un joc més típic de pati d’escola quan un nen és millor que tota la resta i vol jugar contra cinc. Això és el què pràcticament va fer l’exBaskonia que en els primers 12 minuts havia anotat ja 9 punts i havia atrapat 5 rebots fent una valoració de 17 quan tot el Barça junt en portava 14 (20-20). Pesic va situar dos bases a pista per intentar controlar més el períimetre i dins la zona Seraphin no només aturava Gudaitis sinó que mostrava el seu potencial i el seu moment dolç amb 10 punts. El tercer puntal italià, Micov, no tenia el dia i marxava al descans amb un 0/4 triples. Tot i això els blaugrana els havia faltat regularitat (37-36).

‘Oh là là’ Heurtel

Al tercer quart va començar amb una demostració de qualitat increïble del base francès. Ell solet va liderar la reacció del Barça quan perdia 39-36 amb un parcial de 10-0 (39-46). A partir de llavors els blaugrana ja van tenir el partit sota control. A Heurtel se li va sumar Hanga que amb un triple portava la renda fins els 10 (66-76) i un altre triple d’Heurtel amb contracop era la sentència (68-80 a 3:18 minuts pel final). És cert que el Milà va anotar dos triples consecutius i va fer un parcial de 8-2 però ni Pesic va demanar temps mort demostrant la confiança amb els seus jugadors. Amb 76-82 Seraphin va anotar un palmeig que va decidir (76-84) i els últims minuts van ser més perquè Mike James, màxim anotador de l’Eurolliga, engreixés la seva estadística que no pas per guanyar el matx perquè no van gestionar els darrers segons gens bé. El Barça continua llançat a Europa i va llançat a per la quarta plaça.

LES DADES

19
dels 21 punts
d’Heurtel els va anotar a la segona meitat en una exhibició absoluta del francès
16
punts
de contracop va aconseguir el Barça de Pesic en el partit demostrant que està fent un bàsquet directe
13è
classificació
estava el curs passat el Barça a aquestes alçadaes (11-19) i en l’anterior 11è (12-18)

Hem estat a un nivell alt i portant la iniciativa no només en atac sinó sobretot en defensa on els hem frenat el perill
Svetislav Pesic
Hem fet una gran defensa i hem tapat bé els seus referents, és important perquè ens mantenim en la zona alta
Thomas Heurtel
Volem estar entre els quatre millors i aquests partits són claus, queda molt però estem en el bon camí
Adam Hanga
Hem tingut confiança i sobretot hem tingut una mentalitat forta, hem jugat al ritme que volem fer i que ens dona resultat

El PAO, al Palau sense Kilpatrick

Sense temps per descansar el Barça tornarà a jugar demà un altre jornada d’Eurolliga contra el Panathinaikòs que ha arribat aquest mateix matí després de la victòria que van aconseguir contra el Bayern. No debutarà encara el darrer fitxatge estrella grec el nord-americà i exNBA Sean Kilpatrick perquè arribarà a Atenes demà i és baixa.