Eurolliga

Marquen territori

El Barça Lassa trenca la resistència del Panathinaikòs en l’últim quart i el cinquè triomf seguit amplia el forat respecte al novè

Heurtel es torna a exhibir i l’equip es fa completament seu el rebot durant la segona part

És evident, i des de fa setmanes, que el Barça Lassa actual s’assembla amb el dels dos cursos previs com un ou a una castanya. Ahir l’equip va firmar un 2-0 en una setmana de doble jornada per primer cop, i curiosament ho va fer el dia que va caure l’onzè triomf, tants com en tota la passada fase regular. I encara té al davant dotze partits. Que es camina en la bona direcció en el play-off és notori –ja són tres les victòries de coixí respecte al novè–, però més important que això és la confiança que transmet el combinat de Pesic, també entre l’afició. El Panathinaikòs va ser un rival rocós, tossut i combatiu, però va acabar cedint davant la solidesa col·lectiva local –en la segona part, 27 a 6 en el rebot– i a l’estat de gràcia d’Heurtel, sublim.

Les defenses

Amb Pau Ribas vigilant de prop Calathes i tenint molta cura de blindar la pintura, l’equip va voler marcar la pauta des de l’inici. Es va trobar dos triples grecs només de començar –el cost per concedir el tir–, però aviat obtindria els resultats desitjats, amb l’atac rival encallat, incapaç de trobar situacions a prop de cistella. A l’altre costat, Heurtel continuava amb la finor de Milà i tot el que tocava ho convertia en or (10 punts sense error en el primer parcial). Amb tot, els blaugrana no podien allunyar-se ja que el Panathinaikòs defensava amb pulcritud les situacions de pick and roll i dificultava les connexions habituals entre Heurtel i Tomic (13-10, 7’).

Apareixeria Séraphin, i es faria notar de seguida a la zona. Com també Hanga i Oriola, en uns minuts a principis del segon quart, en què la defensa del Barça Lassa va ofegar els atacs grecs (23-14, 13’). Però els de Rick Pitino tenen substància al darrere i van tornar, castigant les pèrdues locals i localitzant una inspiració individual a la qual aferrar-se (Papapetrou). I, a més, l’equip no acabava de segellar el rebot i concedir segones opcions el penalitzava. En la mitja part, 37-36.

Triples i rebot

A la tornada de vestidors, el Barça Lassa se sentia incòmode. Bàsicament, perquè el PAO sabia com aturar-li la producció en el joc per parelles i li forçava pèrdues que costaven punts. I si per postres els triples no li entraven, els problemes creixien (39-42, 23’). Però Ribas va fer-ne un en transició que va servir per encendre el Palau i iniciar un 14-0, amb dos triples més i un paper preponderant de Séraphin (53-42, 27’). Però els verds no es van descompondre i, malgrat perdre amb claredat la batalla pel rebot, van arribar amb un -4 a l’últim quart, propulsats per la batuta de Lekavicius –Calathes no tenia el seu dia més lúcid– i els punts de perímetre.

El Panathinaikòs no es rendia, però sense rebot a cap de les dues anelles era impossible. I aquí la feina de Séraphin en el rebot en atac va ser impagable. Un triple de Kuric ben puntejat va donar un impuls definitiu al Barça Lassa (69-63, 36’), que ja no deixaria escapar el triomf, recolzat en el moment dolç d’Heurtel. Tant és així que fins i tot s’enduria l’average (-6 a l’OAKA) i Pesic, en els últims segons, es giraria cap a la grada, aplaudint. Una nit rodona.

DADES

6
rebots
va capturar el Panathinaikòs en tota la segona part. El Barça Lassa, en canvi, en va agafar 27, dels quals 12 en atac.
25
de valoració
d’Heurtel en els tres últims partits d’Eurolliga: 20,7 punts (69% de 2 i 55% triples), 4,3 assistències i 2 pilotes perdudes en 23,7 minuts.
18
punts
directes dels grecs després d’una pèrdua blaugrana. Els de Pesic acabarien amb 14, vuit de les quals en la segona part.
Classificar-se per al ‘play-off’ ara ja depèn de nosaltres. Alguns jugadors tenen com a objectiu ser quarts, però això no és la realitat
Els jugadors reben una energia extra. Si saben que no estem sols, que l’afició creu en ells, és una bona sensació. Ens ajuda moltíssim
Heurtel millora i, si controla el seu joc i la seva ambició, pot controlar l’equip. Però el líder aquí és l’entrenador
Svetislav Pesic
Hem fet una gran segona part, molt completa en defensa i atac. És el cinquè triomf seguit i volem continuar així