ACB

Depenen d’ells mateixos

ACB. El Baxi Manresa suma en la pròrroga un miraculós triomf a Sant Sebastià, on perdia de 5 en l’últim minut, i jugarà la copa si supera el Madrid

El Nou Congost ha de ser diumenge vinent a la tarda una olla de pressió. Com en els partits que està jugant el Baxi Manresa, però conscients que el premi per guanyar el campió d’Europa, el Madrid, és l’obtenció del bitllet per a la copa. Els de Joan Peñarroya estan fent un miracle perquè, tot i els problemes de lesions i de baixes i altes, no només competeixen, no només vencen, sinó que a més són capaços de guanyar partits com el d’ahir a Sant Sebastià que tenien pràcticament perdut. La confiança i la fe és clau, i això els ha donat el somni de la copa. Ningú, absolutament ningú, hauria dit a l’estiu que el Baxi Manresa no patiria per no baixar. I era impensable que els manresans dependrien d’ells mateixos per ser a la copa jugant-s’ho en l’última jornada.

A priori podria semblar que el Baxi Manresa no patiria per guanyar a la pista del cuer, però el Guipúscoa també era conscient que s’hi està jugant molt. De fet ahir van fer un pas en fals bastant important en la seva cursa per la permanència, perquè cada vegada sembla més complicada. Els manresans, en canvi, juguen en equip i tots els jugadors se senten importants. Els de Peñarroya van saltar a la pista llançats amb un Toolson que va anotar 12 punts en el primer quart i el seu equip va agafar un màxim avantatge de 13 punts (10-23). Els del Bages van continuar a davant fins al 15-26, però llavors van tenir un col·lapse i els bascos els van endossar un parcial de 18-0 incontestable que va canviar absolutament el partit (33-26). Fisher va tallar la sagnia i un triple de Dragovic al límit del primer temps ho va deixar tot obert (35-31).

Lundberg, espectacular

En el segon temps semblava que el Guipúscoa encarrilava la victòria quan va agafar un màxim avantatge de vuit punts (44-36). Però va ser llavors quan va aparèixer Lundberg. El danès va liderar primer un parcial de 4-14 (48-50) i després va ser capaç de fer anar de bòlit la defensa dels de Sergio Valdeolmillos. Es va mantenir la igualtat fins al tram final, en què semblava que el Baxi s’enfonsava (73-68 a 1:20 per al final). Però va remuntar i Lundberg va forçar la pròrroga (74-74). En el temps extra, i amb un equip amb tota la confiança del món com el Baxi i un altre d’enfonsat per haver deixat escapar una oportunitat única, els cinc minuts van ser de domini total d’un Manresa que continua somiant.

ELS VESTIDORS

Hauria estat més just que hagués guanyat el Guipúscoa que nosaltres, però hem lluitat fins al final, tot i que hem fet el pitjor partit de l’any

LA DADA

No hem tingut un bon dia però hem tingut la personalitat per competir, estem en reconstrucció
Joan Peñarroya
TÈCNIC DEL BAXI MANRESA
600
victòries
del Manresa a la màxima categoria estatal tan a la Lliga Nacional com en l’ACB (des del 1983/84)

Zubcic debuta

Joan Peñarroya el va situar en el cinc titular i va assumir responsabilitats en el tram final amb encert. El tècnic va destacar la situació: “Guanyar també ajuda perquè és més fàcil d’acoblar les noves peces en posicions clau si anem sumant victòries, i Zubcic ha d’entrar ràpid.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)