Eurolliga

De Colo treu el fusell

L’escorta francès (7 de 10 triples) apareix en els moments clau i el Barça acaba col·lapsat

L’equip se’n va de 9 punts al tercer quart (59-50) però cap jugador agafa el lideratge en atac en l’últim

El Barça va topar amb la millor versió d’un CSKA que havia arribat al Palau amb males sensacions per derrotes inesperades en les últimes jornades. De Colo (7 de 10 triples) va sorgir quan pitjor ho estava passant el seu equip en el tercer quart (59-50), just en el moment en què l’atac blaugrana es va col·lapsar. L’esforç defensiu de l’últim quart va ser balder davant el desencert constant en el tir, sobretot en els triples. La derrota deixa una cosa clara: de les quatre primers places només és accessible el quart lloc. Els tres primers són massa lluny.

El matx va arrencar amb un triple de Singleton, que en 50 segons ja havia fet més que en els tres últims partits contra Milà (3 punts), PAO (3) i Maccabi (0). Però ràpidament es va veure el potencial rus, amb un parcial de 2-11 per situar-se a davant (5-11) carregant molt el rebot ofensiu amb Hunter, Peters i Kurbanov. Els blaugrana, però, van empatar el partit amb una cistella d’Heurtel (13-13). Va saltar al parquet Sergio, que no va necessitar ni 10 segons per donar una assistència per a un triple (13-16). Seraphin va donar aire al Barça en atac. El CSKA, tot i no jugar còmode i amb la baixa de Higgins, va trobar en De Colo el referent amb una exhibició (14 punts al descans). El Barça, a més, no controlava el rebot (12-17) i li va costar córrer i evitar segons tirs (41-44).

Sortida explosiva

Al segon temps, després d’una cistella de Hunter (41-46) el Barça va clavar un parcial de 10-0 amb triple des de 10 metres de Hanga que va fer aixecar el Palau(51-46). La renda va continuar creixent gràcies a un Claver hiperactiu (17 punts). Els de Pesic van agafar la màxima (59-50). Quan més tocat semblava el CSKA, es va multiplicar en defensa per ofegar el Barça. Els d’Itoudis van fer un parcial de 2-13 amb un triple de De Colo, desencadenat, per tancar el tercer quart (61-63).

L’últim quart va ser un voler i no poder del Barça, que tampoc va aprofitar els minuts que De Colo va estar a la banqueta. Pesic va anar provant jugadors, però cap veia cistella, sobretot els exteriors. A l’altra banda, Kurbanov va aigualir qualsevol esperança de remuntada amb dos triples (71-80) i en els últims instants el partit només es va animar per una provocació innecessària de Sergio Rodríguez.

DADES

7
triples
els que va fer De Colo, que suposen un nou rècord aquesta temporada en l’Eurolliga. El seu màxim havien estat 4 contra el Maccabi i el Milà.
21
punts
eren el sostre de Víctor Claver en l’Eurolliga quan jugava amb el Lokomotiiv Kuban. Els va endossar al Fenerbahçe el 2016. Ahir va fer el rècord com a blaugrana amb 17.
150
partits
són els que va fer ahir Itoudis en l’Eurolliga, amb un balanç de 118-32.
Per guanyar, algunes vegades has de fer les coses senzilles, i hem fallat llançaments fàcils. Això ens ha afectat psicològicament
Ha estat un partit físic i igualat en què els dos equips hem lluitat fins al final i els petits detalls han estat clau
Svetislav Pesic
El meu equip ha demostrat molt d’esperit contra un gran equip. Hem controlat el partit durant molta estona
Hem sabut mantenir la confiança en el nostre pla de partit i hem executat el nostre joc
Dimitris Itoudis
Ens ha faltat saber matar el partit, però estem bé i hem de saber agafar i valorar les coses en la seva justa mesura
Pierre Oriola
Hem fet un partit correcte, però els detalls ens han acabat condemnant i el CSKA saps que no perdona
Víctor Claver

La copa 2020 serà a Màlaga

Sense temps per descansar, el Barça viurà demà una nova cita a l’ACB rebent la visita de l’Unicaja, en un duel que serà revenja, perquè els malaguenys són un dels dos equips que l’han pogut superar a l’ACB (78-73). Precisament Màlaga sembla que serà la seu de la copa del Rei de l’any 2020, una decisió que es vol fer pública durant la celebració de la copa de Madrid, que serà del 14 al 17 de maig. Màlaga no és la seu d’una copa des del 2014, en la final en què Llull va anotar en l’últim segon la cistella final contra el Barça (76-77).