ACB

“Jo hi era el dia dels 40 de Nico”

ACB. Laprovittola fa viure una tarda històrica al Palau Olímpic, on el base argentí estableix la quarta anotació de la història i lidera la nova exhibició del Joventut contra el Gran Canària

“Jo hi era, el dia que Nico Laprovittola va fer els 40 punts al Palau Olímpic.” És una frase que podran dir els 4.397 espectadors que ahir van assistir a la nova exhibició del base argentí. Però el d’ahir és especial no per la seva transcendència en el partit, sinó per la magnitud del que va fer. 40 punts, però amb una superioritat insultant contra un equip d’Eurolliga. Badalona encara no és prou conscient de la sort que té de tenir un ídol com ell. Quan van marxar Rudy i Ricky, amb el temps tothom va reconèixer que potser no se’n va gaudir prou. Amb Laprovittola passarà el mateix, perquè el seu futur, a aquest nivell, és lluny de la Penya.

La Penya afrontava el primer dels cinc partits contra rivals amb els quals va perdre en la primera volta –Gran Canària, Andorra, Saragossa, Fuenlabrada i Madrid–. I va treure nota alta. El matx va començar amb igualtat, però els canaris, en el retorn de Hannah després de dos mesos de lesió i Oliver –els dos ex-Penya–, van dominar la Penya fins al 36-42. Allà, però, la Penya es va desbocar amb bona defensa, corrent al contraatac i fent un parcial de 15-0 que va donar un tomb absolut al duel, i va agafar un avantatge màxim de 51-42. Els de Carles Duran van continuar creixent fins a un coixí màxim de 12 punts (65-53).

Però, quan semblava que tot estava decidit, la quarta personal de Todorovic, el descans de Laprovittola, la lesió de Dawson i l’encert del Gran Canària van fer que, quan faltaven tres minuts per al final, hi hagués màxima incertesa quan els canaris es van situar a només dos punts (68-66). Però llavors va aparèixer Nico Laprovittola i va fer un autèntic monòleg en què va encadenar diversos atacs que va resoldre i en què en cada acció s’anava superant en dificultat, plasticitat i, sobretot, qualitat de definició. Amb el partit resolt, Duran el va substituir i Laprovittola va rebre l’ovació de l’afició a crits d’“MVP, MVP” més que merescuts, i la Penya, que avantatja de cinc victòries el Gran Canària, no va forçar per intentar aconseguir recuperar el basket average, ja que havia perdut de 15 punts a Las Palmas.

Dawson no té res greu

Una de les notes negatives va ser la lesió de l’israelià. Però, tot i que inicialment semblava que podia ser greu, sembla que no. Avui li faran proves per saber l’abast de la lesió, però s’espera que pugui jugar a Andorra dissabte.

ELS VESTIDORS

Potser he tirat molt –riu–, però seria impossible fer-ho sense els bloquejos dels companys, soc feliç a Badalona
Nico Laprovittola
Estic sorprès de mi mateix, perquè fins i tot animo l’afició quan no ho he fet mai, estem en una dinàmica increïble
Marko Todorovic
27
punts
va fer en el segon temps. El seu màxim de punts en tot un partit a l’ACB eren 28, contra l’Unicaja.
6
triples
eren el seu sostre, i l’ha assolit quatre cops. L’últim, a Burgos fa set dies. Ahir va fer un 7/10 i a Burgos, 6/12.
S’ha aprofitat de la bona feina del grup per trobar aquests avantatges. A en Nico no el descobrirem ara: té molt talent
Carles Duran
47
RANDY WHITE Estudiantes-Penya 1995/1996
44
JORDI VILLACAMPA Huesca-Penya 1986/87
43
JOE MERIWEATHER Penya-CajaCanaria 1987/88
40
NICO LAPROVITTOLA Penya-Gran Canària. Ahir. També n’han fet 40 Jordi Villacampa (1989), Lemond Lampley (1990) i Roy Fisher (1995)
33
punts
eren el rècord del base en la seva carrera quan jugava amb el Flamengo al Brasil el 25 de gener del 2014.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)