Eurolliga

Defensa històrica a l’Olympiacòs

El Barça deixa en 55 punts els grecs, la seva pitjor anotació, que ja havia patit el 2003... amb Pesic

Un perfecte primer quart (6-27) marca el matx, el Barça recupera el ‘basket average’ i pressiona l’Efes

Exhibició en tota regla del Barça a Atenes. Els de Pesic van infligir un correctiu en la pitjor anotació de la història de l’Olympiacòs a casa (55 punts). El rècord iguala l’anterior registre de fa 16 anys, del 2003, contra... el Barça de Pesic (55-58). El serbi no ha perdut mai de blaugrana al pavelló de la Pau i l’Amistat i ahir va recuperar el basket average –60-69 al Palau– que serveix per superar l’Olympiacòs al cinquè lloc i posar pressió a l’Efes, que avui juga a l’OAKA i és a un triomf. El Barça vol la quarta plaça per tenir el factor pista als quarts, i al nivell que està jugant a nou jornades del final és més que viable.

El guió del matx va sorprendre tothom. El Barça va saltar amb una mentalitat agressiva, havent estudiat perfectament el rival i anul·lant-lo en cada situació. Els sistemes de joc grecs quedaven neutralitzats i a això s’hi va sumar que el Barça jugava a plaer en atac. Després d’un inici igualat (4-7) els de Pesic van explotar per fer un parcial increïble de 2-20. La diferència es va disparar fins als 21 punts (6-27). L’Olympiacòs sumava 0/7 triples, 0/2 lliures, 6. pèrdues i -5 de valoració. El Barça, tot al contrari: 6/11 de dos, 4/6 triples, 3/3 lliures i 35 de valoració. Mai ningú havia guanyat de 21 punts al primer quart l’Olympiacòs. L’anterior rècord històric eren 17 del Madrid i de l’Efes.

Però en el segon quart es va despertar la bèstia. Els grecs van augmentar el seu nivell d’intensitat defensiva, en què l’Eurolliga és molt més permissiva que l’ACB, i el Barça no va saber mantenir el nivell que portava. La davallada va ser tan gran que els de Pesic van estar quasi set minuts sense anotar un sol punt. El parcial va ser de 12-0, un càstig petit pel que podria haver estat si els grecs haguessin fet més sang de la situació blaugrana (18-27). Spanoulis va assumir els galons de capità general amb set punts seguits. El partit va entrar en una fase d’intercanvi de cistelles per arribar amb tot el partit obert al descans (28-38).

En el tercer quart els blaugrana van mantenir la renda jugant amb dos bases a pista –Heurtel i Pangos– i controlant en tot moment el matx (36-50). El canvi a zona 2-3 de Blatt tampoc va donar resultat i Singleton va fer una exhibició de talent, però sobretot d’ofici, anotant 18 punts –tenia una mitjana de 7,6–, i Pangos va dirigir els blaugrana amb classe, amb un equip grec enfonsat i impotent que va haver de veure com la seva afició començava a marxar a cinc minuts del final.

LES DADES

29
punts
són el rècord de punts en el primer quart del Barça en l’Eurolliga aquest curs al Darussafaka (29-16). Ahir en va anotar 27 (6-27).
40
de valoració
hi havia de diferència entre el Barça i l’Olympiacòs al final del primer quart. Els blaugrana en tenien 35 i els grecs, -5.
6:46
minuts
va estar el Barça sense anotar des de la cistella de Seraphin, a 16 segons d’acabar el primer quart, i el triple de Blazic, a 3:30 del descans.
63-90
és el resultat
del curs passat del Barça al pavelló de la Pau i l’Amistat

Si he de definir el partit hauria de dir-ho amb una sola paraula: perfecte. Hem estat increïbles en defensa
Svetislav Pesic
És un rival directe i mai els hem deixat entrar en el partit, amb una defensa que ha estat quasi perfecta
Adam Hanga
No es pot jugar 40 minuts com hem fet al primer quart, però ho hem tingut tot sempre controlat; és impressionant
Ante Tomic
Què voleu que digui? Si guanyes de 21 punts i l’Olympiacòs fa 55 punts, no fa falta analitzar el joc, queda tot dit

Jordi Bertomeu presencia el matx

Un dels espectadors que van omplir l’històric pavelló de la Pau i l’Amistat d’Atenes va ser el president executiu de l’Eurolliga, Jordi Bertomeu, que va presenciar un partit de màxima rivalitat entre dos rivals directes. Està previst que avui Bertomeu també vagi a veure el Panathinaikòs-Efes amb el polifacètic president Dimitris Giannakopoulos.