Eurolliga

Va escalant i deixant enrere rivals

El Barça supera un incòmode Zalgiris de Jasikevicius que, amb conceptes clars de joc, no es rendeix

Els blaugrana castiguen en el rebot, són cinquens en solitari i mantenen a un triomf l’Efes per intentar ser caps de sèrie

Queden només vuit jornades per acabar la lliga regular i el Barça va deixant enrere rivals en la seva cursa per ser cap de sèrie. Olympiakós va ensopegar i deixa els blaugrana en la cinquena plaça en solitari i es manté a només un triomf de l’Efes, a qui va vèncer de 15 al Palau. Els de Pesic sembla que arriben al moment clau en bona dinàmica, i esperem que l’aturada per la copa no passi factura, perquè la quarta plaça és a l’abast.

Ahir els blaugrana van saber patir contra un equip treballat que té els conceptes de joc clars i que fa un bàsquet vistós. D’entrada, Pesic va alternar la defensa sobre el base rival per no deixar-lo pensar amb Hanga o a Blazic ofegant-lo i fer jugar. Però tot i així els de Jasikevicius van fer uns primers minuts en què van sortir llançats (4-9) i es va mantenir la igualtat fins al 34-34. Però la superioritat en el joc interior del Barça, amb un Tomic sublim amb 5/5 tirs de dos i 11 punts, Oriola amb 7 i Seraphin amb 5 carregant, a més, de faltes els seus rivals: l’ex-Burgos Deon Thompson i Brandon Davies. Els lituans feien una defensa amb moltes ajudes, amb risc, i que permetia trobar tirs lliurats quan hi havia una bona rotació de pilota. En el tram final del primer temps semblava que el Barça encarrilava el matx després d’un parcial d’11-2 (45-36) i castigant moltíssim sota els cèrcols, on els blaugrana van arribar al descans havent agafat set rebots ofensius, quasi els mateixos que tots els del Zalgiris.

En el segon temps un triple de Kuric va situar la màxima diferència (48-38). Però el Zalgiris va continuar amb el seu pla de partit, i de mica en mica, amb més agressivitat defensiva, ofegant en atac el Barça i castigant des de la lluny, va empatar (56-56) amb un triple de Milaknis, el seu tercer (5/7) en el tercer període. En aquesta fase es va veure un equip alliberat jugant a plaer i gaudint com els de Jasikevicius que amb un alley-oop per White i un contraatac del pivot va obligar el temps mort de Pesic (60-62). Però el Barça va reaccionar amb quatre punts seguits de Seraphin i un 6-0 (69-64). Va ser llavors quan va augmentar la seva intensitat defensiva per convertir els darrers atacs lituans en una quimera mentre un Hanga clau, amb Oriola, trencava el matx amb una recuperació i una cistella.

El ‘petit’ Zalgirio Arena

Va sorprendre la quantitat d’aficionats lituans que ahir hi havia al Palau Blaugrana per veure el matx i que en alguns moments semblava que fossin al Zalgirio Arena, amb aficionats arribats d’arreu d’Europa.

LES DADES

7
rebots
en atac havia agafat el Barça en el minut 18, mentre que el Zalgiris, sumant les captures defensives i les ofensives, en tenia 7. La diferència sota el cèrcol: 17-7.
9,1
punts
de mitjana tenia Ante Tomic en l’Eurolliga fins ahir. En el primer temps ja n’havia anotat 11 amb un 5/5 en tirs de dos. Oriola n’havia anotat 7 quan la seva mitjana són 5,7.
12,7
punts
va tenir de mitjana Pangos el curs passat en el Zalgiris i 8,7 l’anterior. En el Barça en té 7,1.

ELS VESTIDORS

Hem tingut un gran esperit de lluita, se’ns ha escapat per detalls, i és el camí, perquè hem fet un gran bàsquet
Saras Jasikevicius
Hi hem posat intensitat i agressivitat, hem controlat el rebot i hem pogut córrer, i això ha estat clau
Pierre Oriola
Hem fet un partit amb alts i baixos durant els 40 minuts però hem dominat dins la pintura i hem estat sòlids
Ante Tomic
Hem superat un equip amb conceptes clars, que no ha llançat la tovallola, però hem imposat l’experiència
Svetislav Pesic

Heurtel torna després de la lesió

Una de les bones notícies va ser que el base francès va poder tornar a jugar després de perdre’s els dos últims partits contra l’Unicaja i contra l’Iberostar Tenerife per lesió. Heurtel tenia problemes musculars a la cama, i Pesic va preferir reservar-lo tot i anar convocat. Ahir va tornar a jugar. Qui va quedar fora de la convocatòria va ser el letó Rolands Smits.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)