FEB

Es deixen anar

LEB Plata. El Bàsquet Girona perd a la pista del cuer després d’encaixar un parcial de 47-31 en la segona part

CB VIC 83 GIRONA 73

CB VIC:Garrote (27), Vidal (7), Samu (15), Iglesias (2), Sabata (1) –cinc inicial–, Comas, Rodríguez (5), Fornàs (13) i Torrent (13). 23/44 tirs de 2. 7/18 triples (3 Garrote, 1 Vidal, 1 Rodríguez, 1 Fornàs, 1 Torrent). 16/19 tirs lliures. 30 rebots (12 Samu). 20 assistències (7 Garrote). 100 valoració (31 Domínguez).BÀSQUET GIRONA:Trias (21), Xavi Costa (9), Angelats (5), Berry (12) –cinc inicial, Juscafresa (4), Cuéllar (7), Cosialls (1), Sergi Costa (6), Alzamora (4) i Bolton (2). 26/48 tirs de 2. 5/16 triples (1 Xavi Costa, 1 Cuéllar, 1 Angelats, 2 Sergi Costa). 6/11 tirs lliures. 29 rebots (7 Alzamora). 15 assistències (4 Trias). 76 valoració (21 Trias).PARCIALS:18-23, 18-19, 24-13 i 23-18..

El Bàsquet Girona va encaixar una derrota que no tindrà efectes amb vista a la segona fase però que torna a deixar alguns dubtes sobre el rendiment de l’equip quan s’hagi de jugar les garrofes amb rivals de més entitat. El Vic, cuer i amb baixes, va treure de la pista els gironins en la segona part sense necessitat de fer una gran exhibició. El caràcter i l’encert de Garrote (27 punts i 7 assistències, els moviments de Samu (15 punts i 12 rebots) sota la cistella i el ritme que va imposar el saltenc Torrent en el joc exterior van desballestar l’equip de Quim Costa, després d’una primera part més que correcta en què va arribar a dominar de 14 punts.

El primer quart es va jugar al ritme que va marcar Jordi Trias, que va començar el seu petit recital amb un dos més un. Sense necessitat de fer grans escarafalls els gironins van manar amb autoritat, tot i els errors de Cizmic, que ràpidament va anar a la banqueta. Dues cistelles fàcils de Xavi Costa van començar a establir les primeres diferències (7-15). Garrote era l’únic local que oposava resistència. Amb tot, malgrat l’exhibició de Trias (11 punts i 3 rebots), els de casa es van mantenien vius (18-23).

El segon quart va començar també amb bon ritme del Girona, que va trobar finalment l’encert des de la línia de tres amb un triple de Nil (18-27) i un altre de Sergi Costa, que va disparar la diferència (22-36) just quan Trias estava descansant. Els osonencs no es van agenollar i van reaccionar amb Torrent a la pista (30-36). Després els dos equips va intercanviar-se cops amb protagonisme especial per a Juscafresa, que va anotar dues suspensions abans del descans (36-42).

Canvi de dinàmica

La segona part va començar amb un triple de Garrote, un presagi del que vindria després. Tot i que el Girona va fer una altra estirada (40-49), un parcial de 10-0 va canviar completament el partit. Durant molts minuts només hi va haver un equip a la pista. El quart va acabar amb dos contraatacs de Fornals i Torrent (60-55). En els últims minuts el Girona no va fer mai la sensació de ficar-se en el partit i els de casa, motivadíssims i amb Garrote desencadenat, van anar ampliant la diferència i van donar, finalment, una alegria a la seva afició.