ACB

Amb els deures fets

ACB. El Barça Lassa sotmet fàcilment el Montakit en un partit que li permet dosificar esforços i donar minuts abans de la copa als menys habituals

Cap partit es pot donar per guanyat a priori, però ahir era una bona ocasió per al Barça Lassa per sumar un altre triomf en l’ACB, amb el mínim desgast. Per l’estat del Montakit –al matí, Ché García va dimitir sorprenentment i Josep Maria Raventós, el seu assistent, va dirigir el partit– i perquè els madrilenys mai no han saquejat el Palau, amb la d’ahir 22 visites.

I tot va anar sobre rodes per als de Pesic. Una esplèndida primera part, sobretot ofensivament, va destarotar el rival i el +23 de mitja part va fer que la resta fos insulsa competitivament. A Tomic se li va concedir un descans –va ser el descartat– i la segona part va ser propícia per donar minuts als menys habituals. Els blaugrana ja miren la copa havent aparcat la lliga com un líder solvent.

‘In crescendo’

El sacseig matinal a la banqueta va dotar l’equip madrileny d’activitat a l’inici, però va durar de Nadal a Sant Esteve. A poc que el combinat blaugrana va incrementar el to al darrere, va forçar errors al rival i va trobar el joc a camp obert. Si l’equip no aconseguia tibar el resultat era perquè li faltava continuïtat i badava a l’hora de frenar el bloqueig i continuació, sobretot amb Kravstov.

Pesic movia la banqueta a la recerca de més energia i la va trobar, a les acaballes de primer quart. Al Montakit se li van començar a tapar les vies d’accés a l’anella i, a l’altre costat, Oriola, jugant a camp obert, i Séraphin, dominant en la zona, van estirar la diferència en l’arrencada de segon quart (26-15, 11’). Kuric s’hi va afegir des del triple per donar equilibri al joc blaugrana i feia l’efecte que el resultat s’esquerdava. Bàsicament, perquè el rival no tenia cap cura del balanç defensiu i perdia de forma clara la lluita pel rebot. La rauxa d’Heurtel en el tram final de segon parcial va estirar la distància a mitja part (59-36).

El Montakit no tenia argumentari per fer pessigolles al Barça Lassa, i menys per capgirar la situació. El duel va perdre substància i Pesic va dedicar els dos últims quarts a dosificar els més carregats de minuts, sobretot Singleton, Hanga i Pangos, i donar protagonisme a peces com ara Smits i Pustovi. Així, en la recta final, es van enfilar fins més enllà de 30 punts de distància (102-70, 39’) i van fixar nou sostre anotador del curs en l’ACB (106).

PROTAGONISTA

Hem fet un partit molt sòlid, amb bona concentració i una excel·lent actitud en tot moment. Felicito els jugadors
Svetislav Pesic
100
victòries
de Pesic amb el Barça Lassa en l’ACB. El preparador serbi ha dirigit 132 partits als blaugrana, amb un 75,7% de victòries.

Homenatge a Navarro

Durant la mitja part del partit d’ahir, la federació catalana va retre un homenatge a Juan Carlos Navarro per la seva trajectòria. El president, Joan Fa, li va lliurar la insígnia d’or i brillants, en un acte que va tenir lloc sobre el parquet del Palau. És l’enèsim homenatge a La Bomba, que es va retirar a finals de la temporada passada i a qui retiraran la samarreta amb el dorsal 11 el proper 1 de març, en el partit d’Eurolliga contra el Madrid.