ACB

Crueltat extrema

ACB. Una cistella de Wiltjer en el darrer segon engega a rodar la feina del Baxi Manresa i el partidàs de Toolson

Perdre a Màlaga no és cap drama, però el Baxi Manresa se’n va anar ahir del Martín Carpena enrabiat, per haver tingut a la mà la possibilitat d’assaltar una de les pistes més complicades de l’ACB, just abans de l’aturada de tres setmanes per la copa i la finestra de seleccions.

Els del Bages van tornar a exhibir el seu nivell competitiu, mantenint-se vius en fases en què el rival agafava embranzida. Sempre hi va creure i aquesta fe va possibilitar que tingués la pròrroga a tocar, després d’anotar dos triples en els darrers segons, un de Murphy (95-94) i un de Toolson (97-97), a cinc del final. Però els locals van tenir temps de teixir un atac que culminaria Wiltjer amb un tir de mitjana distància tan letal com cruel.

Sense por

Amb la confiança dels darrers partits, l’equip va sortir valent, desacomplexat, i l’arrencada va ser magnífica. Es mostrava sòlid defensivament i, en atac, feia de tot, i bé. Tant és així que a mitjan primer quart el cinc inicial havia anotat i de tot arreu, amb equilibri dins-fora (10-22, 6’). El combinat malagueny, previ temps mort de Luis Casimiro, va refer-se a cop de triple –tres sense error en els darrers compassos del primer quart– i apujant el to físic en defensa.

L’Unicaja persistiria en la mateixa recepta en l’arrencada del segon afegint-hi l’aparició de Boatright (8 punts i 3 assistències en aquest quart), però el Baxi trobava respostes i a partir d’inspiracions individuals, com Murphy o Toolson, va mantenir-se al capdavant en l’electrònic. Això sí, la inèrcia local era forta i va propiciar que, a la mitja part, haguessin girat la truita (46-45).

Dels vestidors, els verds van sortir-ne molt activats i la seva intensitat va incomodar el joc dels de Peñarroya, obligats a jugar lluny del cèrcol i a abusar en certes fases del triple. Si a això s’hi afegia la tercera de Lalanne (26’), el resultat va ser una estrebada de l’Unicaja, instigada per la feina de Shermadini (62-54, 27’). L’equip patia el que no està escrit per contenir el rebot a la seva anella –set captures en atac locals en el tercer quart– i la distància encara creixeria més (71-61, 32’), però no llançaria la tovallola. Amb personalitat, s’agafaria a l’encert de diferents peces –primer, Lundberg i després, Fisher i, de forma especial, Toolson, molt fi des de l’arc–, per tornar-se a avançar (79-83, 36’). Lalanne, vital defensivament, ja no hi era, eliminat per faltes, i ni el talent de Jaime Fernández va atemorir els del Bages, que només cedirien en l’últim segon.

LA DADA

11
punts
sense error de Toolson en l’últim quart, amb 3/3 triples i 1/1 de dos. L’escorta acabaria el partit amb 30 i 11/13 tirs.