ACB

Forjat en finals d’infart

El Barça assoleix el bitllet per a les semifinals contra el Tenerife després d’un parcial de 13-0 en el tram final quan perdia 71-73 contra un València que l’arriba a dominar d’11 punts (13-24)

Desequilibra amb dos triples decisius

No hi faltarà. El Barça serà demà a semifinals després de saber patir contra un València que el va dominar en molts moments. Però l’aparició de Hanga en els instants decisius i la defensa va trencar el matx amb un 13-0 definitiu –del 71-73 al 84-73–. El Tenerife serà el rival, l’últim equip que l’ha tombat a l’ACB.

El Barça va topar amb un València sòlid que ràpidament va situar-se a davant amb un Will Thomas que està en un moment de forma espectacular. Els de Jaume Ponsarnau, des de la defensa, van començar a créixer agafant un màxim avantatge d’11 punts (13-24). Sort en van tenir, els blaugrana, que Dubljevic va començar negat a cistella superat per Tomic. Feia falta un revulsiu i Pesic va fer entrar Heurtel. Amb el turc a pista, la teranyina defensiva valenciana es va trencar. Heurtel va encadenar nou punts seguits, i a ell s’hi van afegir Hanga i, sobretot, Pau Ribas. El badaloní va encadenar dos triples consecutius que van servir per capgirar la dinàmica i igualar el matx (31-31). Mike Tobey (9 punts i 14 de valoració) va suplir perfectament a Dubljevic i els blaugrana van arribar vius al descans (37-39).

En el segon temps va començar amb un càstig a Heurtel que al minut va anar a la banqueta per una mala defensa. En el joc interior el Barça patia i patia, i Will Thomas destrossava Singleton, però Pesic intentava tancar el joc interior amb dos quatres més mòbils i deixant Tomic i Séraphin a la banqueta –Pusotovy va quedar fora de la convocatòria–. Tots dos equips van fer dos minuts de concurs de triples amb intercanvi de fins a cinc cistelles des de 6,75 metres. I va tornar a pista Heurtel. El València va continuar anotant des de lluny, i San Emeterio es va afegir a la festa (50-54). Singleton empatava també des del triple (56-56). Oriola va situar el Barça a davant (60-58) a 9:00 minuts per al final, i llavors els valencians ja no van saber reaccionar sota pressió. Heurtel va eixamplar la renda (62-58). Però van aparèixer els pilars, amb triples de Dubljevic, Matt Thomas i Labeyrie –sis en el segon temps fins llavors– per capgirar de nou el matx (65-69) contra un Barça en què Heurtel estava massa sol en la guerra. Calia que algú el secundés. Pesic va situar dos bases a pista: Heurtel i Pangos. En un final amb màxima igualtat, dos triples de Hanga i una cistella de Tomic a assistència genial de Pangos van trencar el matx (81-73). Un 2+1 de Ribas culminava un 13-0 clau.

ELS VESTIDORS

Hem demostrat tenir una plantilla amb més experiència i hem sabut superar un rival amb un gran treball d’equip
Svetislav Pesic

DADES

Partit dur, ho sabíem, però hem fet el nostre joc i tenim més homes d’ofici i sempre competim; volem guanyar
Thomas Heurtel
La clau ha estat que els dos últims minuts des de la defensa hem rematat la feina en atac i hem estat sòlids
Adam Hanga
5
jugadors
valoren 14 o més en un gran treball col·lectiu en una rotació de deu jugadors en què no participen ni Kuric ni Smits.
32-51
valoració
al descans a favor del València, tot i que els valencians només dominaven per 37-39.

Navarro rep l’homenatge de l’ACB i del Wizink Center

Al descans del partit, l’ACB va aprofitar per retre-li l’homenatge que li havien de fer el 25 de novembre passat en el Barça-Madrid però que es va ajornar per la mort del pare de la Bomba. Al final es va decidir que la retirada de la samarreta seria el pròxim 1 de març en el Barça-Madrid d’Eurolliga. Divuit nens i nenes amb la samarreta de tots els clubs ACB li van fer un passadís i Navarro va passar pel mig després de veure’s un vídeo en l’electrònic sobre alguns dels millors moments de Navarro. L’afició del Madrid va ser l’única que va posar la nota negativa en xiular i cridar “Vete al teatro, Navarro, vete al teatro”, que va ser respost unànimement per totes les aficions, que van escridassar la del Madrid per la seva poc esportiva reacció. El president de l’ACB, Antonio Martín, li va entregar un guardó.

El Tenerife sotmet l’Unicaja

L’Iberostar Tenerife va demostrar per què havia arribat a la copa sent cap de sèrie i l’Unicaja no, i va donar una lliçó de bàsquet als malaguenys, que van marxar cap a casa. Els de Txus Vidorreta van dominar dins la pintura amb Iverson superant cada vegada Shermadini i Lessort i el català Ferran Bassas va ser una de les grans sorpreses aprofitant els minuts que ha deixat McFadden, a qui se li ha rescindit el contracte aquesta setmana. El badaloní va fer 16 punts en 18 minuts de joc. El Tenerife repeteix semifinal, com el curs passat.

88

IBEROSTAR TENERIFE:
San Miguel (9), White (7), Beirán (10), Abromaitis (12), Iverson (19) -cinc-, Staiger, Richotti, Niang (4), Brussino (8), Bassas (16), Saiz i Gillet (3). 22/35 de 2. 9/19 triples. 17/25 lliures. 35 rebots i 103 de valoració (24 Iverson).

78

UNICAJA:
Fernández (13), Milosavljevic (16), Roberts (7), Wiltjer (7), Shermadini (8) -cinc-, Boatright (5), Salin (11), Díez, Waczynski (3), Lessort (3) i Suárez (5). 16/26 de 2. 12/34 triples. 10/11 lliures. 23 rebots i 69 de valoració (17 Milosaljevic).

PARCIALS:

25-20, 19-16 (44-36); 22-20 (66-56) i 22-22 (88-78).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)