ACB

La història és blaugrana

La copa. El Barça Lassa s’enfronta a semifinals al Tenerife, que mai ha superat aquesta fase; els de Pesic van perdre fa 15 dies a les illes Canàries

La història està amb el Barça. Mai a la vida l’Iberostar Tenerife ha superat les semifinals, mentre que els blaugrana hi han estat les últimes tres edicions. En la memòria, però, hi ha el precedent de fa només 15 dies, quan els de Pesic van caure al Santiago Martín de Tenerife a l’ACB. Però llavors cal dir que els blaugrana havien jugat 42 hores abans a la pista de l’Olympiakòs amb exhibició i van haver de fer el viatge des d’Atenes fins a les illes Canàries per disputar el matx. El Barça ha après la lliçó. A l’equip dels de Txus Vidorreta, ja sense Thadd McFadden, ha aconseguit més minuts el badaloní Ferran Bassas, que va ser decisiu en els quarts contra l’Unicaja.

Pel que fa a l’equip blaugrana, ha de controlar l’eufòria del Tenerife, segons diu el tècnic, Svetislav Pesic: “Arriben després de fer una bona trajectòria en les últimes temporades, saben afrontar partits com aquests i jugar el seu joc perquè juguen molt ràpid, amb possessions ràpides i tenen grans llançadors.” El català Pau Ribas subratlla que el més important és que l’equip sap patir, tot i no jugar a vegades al nivell que s’espera: “No sempre es pot jugar a un gran nivell, però tenim jugadors de qualitat que són capaços de tirar endavant situacions complicades com vam demostrar al tram final contra el València.” Ribas va deixar molt clar que el darrer precedent a Tenerife no serveix: “Va ser lliga, no hi havia la transcendència de perdre i anar cap a casa.” El badaloní també va trencar un tòpic que moltes vegades es debat a les copes: “Qui digui que no és important poder descansar un dia entre els quarts i les semifinals, s’equivoca; nosaltres agraïm molt poder-ho fer perquè són partits en què t’hi jugues tant que hi ha molt desgast físic i mental.”

LA PRÈVIA

El Tenerife no tindrà pressió perquè ja ha aconseguit el seu objectiu de passar als quarts, la pressió és nostra
Pau Ribas
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)