ACB

Laprovittola fa un partit inoblidable i la Penya accedeix a les semifinals (89-98)

La copa. El base acaba amb 36 punts i bat el rècord de valoració en el torneig (50)

El Divina Joventut s’ha classificat per a les semifinals de la copa, després de sorprendre aquesta tarda el Baskonia (89-98) amb una actuació superba, des del punt de vista col·lectiu però sobretot amb l’exhibició de Laprovittola. L’argentí ha protagonitzat una actuació antològica, i ha liderat els seus amb 36 punts (12/17 tirs), 7 assistències i 50 de valoració, batent el rècord històric de la competició que ostentava Tanoka Beard des del 2000 (47). El seu rival sortirà del Madrid-Estudiantes, que es disputa a continuació.

D’entrada, la Penya ha demostrat amb fets el que ha anat dient en els últims dies, que no venia a fer turisme a Madrid. Ha sortit a totes, enèrgic en defensa i amb molta determinació en atac, guiats pel talent de Laprovittola i Todorovic, i els punts de Harangody. Tant era així que no ha fallat el primer tir de camp fins el minut 8, quan el rival estava desbordat, gairebé grogui (13-29). Al final, del primer quart, firmava 12/15 tirs.

Perasovic es desesperava a la banda i els seus crits han fet efecte aviat. Apujant el nivell físic, els bascos han començat a incomodar el Divina Joventut, en una fase en la qual Carles Duran havia concedit descans als seus pals de paller. Janning erosionava des del triple i Vildoza es feia amo del tempo –bones connexions amb Poirier–, fins al punt que el Baskonia s’ha posat per davant (18-2 i 34-33, 17’). Però, la tornada en pista de Laprovittola i Todorovic han reanimat als verd-i-negres, que han anat als vestidors per davant (42-45).

Tornant dels vestidors, l’equip s’ha resistit a cedir la iniciativa. Hi ha contribuït el domini en el rebot ofensiu –gran feina de Todorovic– i l’estat de gràcia de Laprovittola, que feia de tot i bé. Fins i tot quan el Baskonia ha apujat l’activitat defensiva i de contactes un altre cop, el base argentí s’ha tret de la màniga accions genials, amb tirs inversemblants o localitzant al company alliberat. Així, el Divina Joventut s’ha mantingut ferm al capdavant (70-79, 33’). El Baskonia ho ha intentat tot –fins i tot ha posat Hilliard enganxat com una paparra a Laprovittola–, però la Penya, tot i arribar justíssima de benzina, ha sabut resistir fins el final i tornar a una semifinal de copa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)