ACB

El rei vol la seva copa

Laprovittola esgota els adjectius amb una actuació estratosfèrica i porta la Penya a la semifinal contra el Madrid amb un joc d’equip de primer nivell

L’estrella de la Penya destrossa el rècord de valoració (50)

Per a la gent que no és del món de la cistella, per definir Laprovittola se’l pot definir com el Messi del bàsquet. Un jugador que quan juga fa gaudir, fa meravelles i s’esgoten els adjectius per descriure el que és capaç de fer. El base argentí de la Penya semblava haver tocat sostre quan va fer 40 punts al Gran Canària fa només 18 dies. Ahir es va superar contra un Baskonia que no el va voler fa dos anys i que ahir va patir una actuació estratosfèrica al nivell de molt pocs, trencant el rècord històric de valoració de la copa, amb 50, fent 36 punts. Laprovittola va marxar a crits d’“MVP, MVP”, enmig d’un Wizink Center rendit al rei. Un rei que vol la seva copa.

I l’inici del desastre vitorià va ser que Perasovic no va situar cap jugador per intentar desgastar Laprovittola. Ni en defensa ni en atac. No es va ni carregar de faltes ni va haver de fer un esforç físic extra. I això va ser la sentència. Amb l’argentí desfermat, la Penya va començar el matx com si fossin els Warriors.

9/9 per començar

Segurament mai començarà amb tant d’encert 5/5 de dos, 4/4 triples i 1/1 lliures. Els de Carles Duran van agafar, davant la sorpresa general, 15 punts de renda (16-31). Però la resposta del Baskonia, a còpia de talent individual, va arribar amb un 11-0 incontestable (27-31). Els vitorians havien neutralitzat la renda i fins i tot es van situar a davant (34-33). Al descans tot estava obert (42-45).

En el segon temps, però, el recital de Laprovittola que havia iniciat en el primer temps va continuar amb 14 punts de l’argentí en el tercer període.

Millor bàsquet

Els verd-i-negres van tornar a agafar el comandament del matx, amb la sort, però, que aquesta vegada ja van agafar un coixí que no van deixar escapar gràcies a un treball col·lectiu de primer ordre i amb un Carles Duran que va acabar amb quatre del planter a pista –Nogués, Parra, Ventura i López-Arostegui– i substituint Laprovittola perquè s’endugués l’ovació.

Vídeo motivacional

Just després de dinar, l’equip tècnic de la Penya va decidir fer un vídeo motivacional, i amb l’ajut del delegat el van fer per tal de passar-lo a l’equip abans del partit. Va donar resultat.

Evidentment s’acaben els adjectius per a Laprovittola, però sense la resta de l’equip no podria fer tot el que fa
Carles Duran
És clau divertir-se a la pista, i jo ho faig i la Penya ho fa; ens faltava experiència però ens sobra caràcter per ser ambiciosos
Em deixen crear, generar, jugar i agafar confiança, i no tinc paraules per agrair a l’equip tot el que fa per mi
Nico Laprovittola
47
punts
de valoració eren el rècord fins ahir del torneig del KO, i el tenia un ex-Penya com Tanoka Beard des del 2000.
2
taps
va fer ahir Laprovittola. El seu primer tap en 78 partits a l’ACB va ser fa tres setmanes contra el Gran Canària.

Boungou Colo fa 39 de valoració i un triple doble

Boungou Colo, el nou fitxatge del Divina Joventut, arribarà dilluns a Badalona per incorporar-se a la disciplina de la Penya. El recanvi de Shawn Dawson tenia el compromís de no marxar fins que no passés aquesta competició a França, i és per això que no se n’ha fet oficial la incorporació. La realitat és que els aficionats verd-i-negres poden estar satisfets perquè Boungou Colo va acabar ahir amb 39 de valoració en la victòria contra el Pau Orthez (94-87) en els quarts de final. El nou aler de la Penya va acabar amb un triple doble, amb 32 punts, 13 rebots, 10 faltes rebudes i 39 de valoració, amb 5/10 tirs de dos, 4/9 triples i 2/4 lliures i amb 4 recuperacions.

El Madrid, sense despentinar-se

El Madrid no es va despentinar per enfonsar la resistència d’un Estudiantes que va donar poca guerra. Els blancs van destrossar els estudiantils, que només van aguantar el primer quart (29-27). A partir de llavors, festival de l’equip de Pablo Laso, que només començar el tercer quart ja dominava de 26 punts de diferència (65-39). La resta dels 15 minuts que quedaven ja no va tenir història.

94

REAL MADRID:
Campazzo (7), Carroll (11), Deck (16), Randolph (10), Ayón (16) -cinc-, Causeur (5), Rudy (8), Tavares (7), Llull (5), Prepelic (2), Taylor (5) i Reyes (2). 22/44 de 2. 13/27 triples (3Carroll, 2 Randolph, 2 Deck, 2 Rudy, 1 Campazzo, 1 Causeur, 1 Llull i Taylor). 11/14 lliures. 48 rebots (14 Tavares). 21 assistències (8 Campazzo) i 123 de valoració (27 Ayón)

63

MOVISTAR ESTUDIANTES:
Cook (9), Brizuela (9), Gentile (8), Arteaga (12), Caner-Medley (6) -cinc-, Sola, Clavell (10), Hakanson (5), Suton (2), Whittington (2), Vicedo i Lapropoulos. 17/39 de 2. 9/27 triples (3 Clavell, 2 Brizuela, 2 Caner-Medley, 1 Cook i 1 Hakanson). 2/4 lliures. 27 rebots (5 Arteaga). 13 assistències (4 Brizuela) i 51 de valoració (14 Cook).

PARCIALS:

29-21, 21-7 (50-34); 23-14 (73-48) i 21-15 (94-63).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)