FEB

Remuntada coral

LEB Plata. El Bàsquet Girona completa la primera fase amb una victòria contra un rival directe gràcies a l’esforç col·lectiu en l’últim quart

girona 74 múrcia 68

BÀSQUET GIRONA:Trias (10), Xavi Costa (15), Cuéllar (2), Sergi Costa (8), Berry (13) –cinc inicial–, Angelats (5), Cosialls (7), Alzamora, Bolton (14) i Cizmic. 20/34 tirs de 2. 7/26 triples (3 Xavi Costa, 2 Sergi Costa, 2 Bolton). 13/16 tirs lliures. 23 rebots (7 Sergi Costa). 16 assistències (7 Sergi Costa). 84 valoració (22 Xavi Costa).REAL MÚRCIA:Beranek (14), Tosin (7), Nielsen (2), Whelan (10), Curtis (14) –cinc inicial–, Ibitayo (5), Fernández (7), Ballesta i Mendiola (9). 17/30 tirs de 2. 9/16 triples (2 Beranek, 2 Fernández, 2 Curtis, 1 Ibitayo, 1 Whelan, 1 Mendiol). 7/13 tirs lliures. 28 rebots (7 Beranek). 11 assistències (6 Nielsen). 58 valoració (15 Beranek).PARCIALS:10-15, 21-20, 16-17 i 27-16.

El Girona va tancar la primera fase de la LEB Plata amb una victòria contra el Múrcia que compta ja per al grup d’ascens i que ha de servir a l’equip per retrobar-se amb ell mateix gràcies a un sensacional últim quart. Els gironins es van veure 12 punts avall en el tercer quart però es van refer a còpia d’intensitat i sobretot d’encert des de la línia exterior, un dels grans dèficits del curs.

Alguns dels maldecaps de Quim Costa van aparèixer ja en el primer quart. L’equip, tot i el suport incondicional d’una gentada a Fontajau, no va trobar el lloc a la pista i les errades en els tirs i les pèrdues van facilitar la feina als murcians, que amb un triple de Mendiola van començar a marcar diferències (10-15). En el segon quart les coses no van canviar. L’encert no apareixia i el Múrcia, sense brillar, anava fent (12-21). L’entrada a la pista de Cosialls i Bolton va donar aire als locals, que malgrat tot continuaven erràtics. Això sí, l’esforç en defensa mantenia l’equip viu (31-35).

Després de navegar en aigües turbulentes en el tercer quart (36-48 i 40-52), el millor Girona va aparèixer en el darrer, amb Bolton molt endollat i Alzamora donant-ho tot en defensa. La clau va ser la connexió entre els dos Costa. Xavi va completar la remuntada amb un triple (62-60), però Sergi va fer les dues accions decisives: un triple a final de possessió des de 10 metres i un tir exterior en la jugada següent. Amb vent a favor l’equip ja no va perdonar contra un rival impotent.