ACB

El Barça guanya una final èpica a Madrid (93-94)

ACB. Els blancs han tingut una renda de 17 punts (58-41) tot i arribar empatats al descans

El Barça ha revalidat el títol de la copa després de superar el Madrid (93-94) en un final èpica amb polèmica inclosa en la pròrroga. Els àrbitres no han xiulat una falta antiesportiva com una catedral a Singleton i en l’última acció han donat la cistella definitiva a Tomic després que Randolph toqués el tauler intentant taponar el tir del croat.

El primer temps hi ha hagut màxima igualtat entre tots dos equips que han arribat a la final sense desgastar-se massa. El Barça ha agafat una màxima renda de set punts després d’un triple de Kuric (16-23). Però l’entrada a pista de Sergio Llull va donar energia als blancs que van igualar el matx fins a situar-se per davant amb un parcial de 9-2 (27-25) en un matx amb. Els dos equips jugaven a no cometre errors. Al descans tot obert juguen a no cometre errades (35-35 al descans).

La sortida dels blaugrana va ser sense la intensitat i agressivitat necessària i va veure com el Madrid agafava un màxim avantatge després d’un parcial de 17-6 amb una cistella de Campazzo (50-41). Ayón ha fet més gran la crisi blaugrana (52-41) i Causeur, amb el seu tercer triple, i Rudy, encenien totes les alarmes amb dos cistelles des de 6,75 metres (58-41).

Al darrer quart però els de Pesic amb quatre triples consecutius de Claver, Oriola, Heurtel i Kuric ha començat una remuntada impressionant per consolidar un parcial de 1-18 per posar-se per davant (61-63). La igualtat s’ha mantingut fins als últims instants quan Llull al darrer segon ha forçat la pròrroga (77-77).