ACB

Ningú l’oblidarà mai

El Barça conquereix Madrid en un final marcada per una falta no xiulada a Singleton i una polèmica cistella de Tomic.

Els blaugrana remunten 17 punts tot i l’ambient en contra i una cistella de Llull que va forçar la pròrroga

Una copa inoblidable. No només pel fet d’haver conquerit Madrid, sinó per la manera com es va produir: remuntant 17 punts, superant psicològicament una cistella de Llull en l’últim segon per forçar la pròrroga i digerint una falta antiesportiva a Singleton al final que els àrbitres van obviar, cosa que hauria pogut enfonsar el Barça juntament amb un 2+1 de Carroll al contraatac i un tap de Randolph a Tomic en l’últim segon que els àrbitres finalment van considerar que era il·legal. Tot plegat, surrealista. Un final amb molta polèmica, però el que és indubtable és que aquest Barça de Pesic té orgull, caràcter guanyador, ambició i, sobretot, fam. Ho transmet el mateix entrenador, i això es veu al damunt del parquet. El millor equip d’Europa del moment –és l’actual campió de l’Eurolliga– va encaixar una patacada històrica en un torneig fet a mida perquè s’emportés el títol, amb 15.000 aficionats blancs a la graderia. Ara toca continuar somiant.

I això que el matx va tenir un guió inesperat, perquè en els primers instants un triple de Kuric va situar l’avantatge màxim (16-23). El Madrid va reaccionar a través d’un Llull que va revolucionar el partit fent un 9-0 i avançant els seus (25-23). Els dos equips es tenien màxim respecte i era més important no perdre la pilota que no pas generar accions forçades. En el descans, tot obert (35-35).

El festival blanc semblava que sentenciava el partit quan, en un inici de tercer quart increïble, el Madrid va anar obrint forat en el resultat. El Barça estava grogui, no anotava cap tir i feia aigües en defensa. Dos triples seguits de Causeur i Rudy situaven un avantatge màxim de 17 punts (58-41). Tot semblava ja una quimera.

Triple va, triple ve

Bona part de la diferència era en el llançament exterior. Els blancs acreditaven 10/26 triples en aquesta fase i el Barça, només 3/10. Curiosament, però, els de Pesic van encadenar quatre triples i van començar a ofegar en defensa els blancs, que de cop van notar la pressió amb l’alè del Barça al clatell. I Heurtel certificava la remuntada i avançava el seu equip després d’un parcial d’1-14 (59-61). En aquesta fase, va ser decisiu Claver, cosa poc habitual en partit clau, i Tomic –que va aixecar el seu primer títol com a capità– va assumir la responsabilitat. A partir de llavors, Llull va forçar la pròrroga, i en els cinc minuts afegits va passar absolutament de tot fins a un final resolt en la revisió de les imatges que van haver de fer García González, Pérez Pérez i Jiménez.

D’altra banda, el Real Madrid sí que va guanyar per sisè any consecutiu la Minicopa.

ELS VESTIDORS

Hem hagut de guanyar dos cops la final. Una de les millors finals de la meva carrera, per com i contra qui és
Svetislav Pesic

LES DADES

És un equip que té ambició i caràcter i que vol fer història amb un tècnic que té la fam del primer dia; un orgull de Barça
Nacho Rodríguez
25
títols
té el Barça en la copa i se situa a només dos del Madrid. Al darrere, la Penya (8), Baskonia (6) i l’Estudiantes (3).
3
triples
acumulava el Barça (3/10) quan perdia de 17 punts i el Madrid, 10/26. Els blaugrana van fer després 7/11.

MVP

Thomas Heurtel

El base francès va veure a l’estiu com arribava Kevin Pangos per, teòricament, assumir la direcció com a titular, però Heurtel està en un moment de confiança absoluta i ha posat el seu talent al servei del conjunt. Quan pitjor estava l’equip, va aparèixer ell, que va anotar 14 punts en l’últim quart i va remuntar el matx amb cistelles d’un nivell increïble. Heurtel repeteix títol d’MVP, com el curs passat a Las Palmas, un fet inèdit en la història de la competició, ja que mai s’havia obtingut de manera consecutiva.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)