ACB

Memòria selectiva

El Madrid amenaça de deixar l’ACB després del polèmic final que li va costar el títol i no recorda que fa dos anys a qui van perjudicar va ser al MoraBanc amb un camp enrere

L’ACB emet un comunicat reconeixent els errors

Vint-i-quatre hores després de la polèmica final el discurs blanc es va suavitzant però continua sent de mal perdedor. Tothom té clar, blaugrana i blancs, que el tap de Randolph a Tomic és correcte i que la cistella no hauria valgut. Però s’ha de tenir molta barra perquè el Madrid faci una crítica d’això quan uns segons abans hi va haver una antiesportiva claríssima a Singleton que ni tan sols van xiular i que hauria sentenciat el matx. I com pot ser que es queixin tant quan van robar també al MoraBanc Andorra en una copa del Rei una eliminatòria per una trepitjada de Llull a la línia de mitja pista que va veure tothom menys els àrbitres. Els mateixos que feien crítiques ahir s’abraçaven i corejaven al vestidor la mítica frase de “Era campo atrás, era campo atrás”. Els andorrans es van enfadar però no van arribar a l’extrem d’amenaçar de deixar l’ACB.

Comunicat de l’ACB

El president Antonio Martín, una llegenda del bàsquet blanc, va emetre ahir un comunicat oficial a l’ACB en què va assumir que el partit va tenir “diferents errors arbitrals greus al final del matx”. El màxim responsable de l’ACB, però, hi va afegir: “Hem posat al servei de tothom la imatge per poder veure en directe exactament el que han revisat i la decisió que han pres els àrbitres.” I va destacar que hi havia hagut un “error humà” i per això treballen perquè hi hagi una millor formació al col·lectiu arbitral. Per reglament és cert que no es pot revisar la falta sobre Singleton perquè el rellotge no està aturat i, en canvi, i en això el Madrid té tota la raó, com pot ser que revisant la imatge cap dels tres àrbitres –García González, Pérez Pérez i Benjamín Jiménez– no vegin que la pilota toca clarament abans el cèrcol abans del tauler.

Víctor Mas, perplex

L’assessor arbitral de l’Eurolliga i exàrbitre ACB i internacional va ser molt clar ahir a Catalunya Ràdio quan va assegurar: “Per a les coses inexplicables no es pot intentar trobar una explicació; no entenc com és que cap dels tres àrbitres veiés la falta sobre Singleton, i menys encara com revisant una jugada a l’Instant Replay no veiessin cap imatge que va poder veure tothom.”

Impotència de Reyes

Les imatges que també s’han fet virals són les de Felipe Reyes i Rudy Fernández qualificant de robatori i de vergonya el que havia passat. El més comprensiu de tots, però, era Sergi Llull, a qui se’l sent dient: “No podem permetre que el Barça ens hagi treballat 16 punts de diferència.” El base balear reconeixia la frustració dels blancs, que tenien la final a la butxaca i la van perdre.

Per la seva banda, el Barça oferirà el trofeu dijous que ve al Palau en partit d’Eurolliga contra el Baskonia.

LES FRASES

Hi va haver diferents errors greus arbitrals al tram final; hem de millorar però hi ha errors humans
Antonio Martín
president de l’acb
Com pot ser que no hagin vist la jugada si jo amb el mòbil i amb les imatges de Movistar l’he pogut veure clarament
Juan Carlos Sánchez
responsable bàsquet madrid
No es poden explicar coses inexplicables i no entenc com és que cap àrbitre veiés la falta
Víctor Mas
exàrbitre acb

Deixar l’ACB o que no els xiulin més

El Madrid, en un atac de nervis, va fer que comparegués en roda de premsa Juan Carlos Sánchez, responsable màxim de la secció de bàsquet. El mateix Sánchez va ser dur amb els àrbitres: “És el segon any que ens perjudiquen en un final de copa. Com pot ser que no hagin vist la jugada si jo amb el meu mòbil i amb les mateixes imatges de Movistar l’he pogut veure clarament i ho han admès el responsable arbitral Paco Monjas i el president ACB Antonio Martín?”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)