Eurolliga

20 minuts i cap a casa

Eurolliga. El Barça es manté a un triomf de ser cap de sèrie en desfer-se d’un Baskonia desactivat després d’un primer temps de fantasia i espectacle en què els de Pesic sentencien (44-19)

Queden set jornades per arribar a la fi de la lliga regular i el Barça arriba com una locomotora. No només perquè guanya sinó per com ho fa: amb una superioritat insultant i amb una defensa brillant. Ahir només li va fer falta fer-ho 20 minuts per enfonsar el Baskonia, que s’està jugant entrar entre els vuit millors en una final a quatre que es juga a Vitòria. Ho va fer, a més, amb un gran treball col·lectiu i amb els 10 jugadors que van jugar anotant i amb 13 minuts el que menys va jugar i 30 el que més, dosificant els jugadors després de jugar tres partits seguits a la copa, i el Baskonia n’havia jugat un. Les dues pròximes jornades marcaran el futur perquè divendres rebrà el Madrid –amb molts comptes pendents– al Palau en l’homenatge a Navarro i després anirà a Turquia per jugar-se un duel decisiu contra l’Efes per intentar acabar quart i ser cap de sèrie als quarts.

Pesic, ovacionat en la sortida, va carregar ràpidament en el joc interior, en què Tomic va treure-li dues faltes en tres minuts a Diop. Els blaugrana van reaccionar amb un 10-0 forçant el temps mort de Perasovic. Diop marxava a la banqueta amb tres faltes al minut 4 (14-4). La diferència va anar creixent de forma progressiva amb una defensa senzillament impecable que va fer que abans d’acabar el primer període la renda ja fos de 15 punts (22-7) i amb un Baskonia absolutament fora del matx: 3/14 de 2, 0/5 triples i 1/3 lliures.

El Barça, però, no es volia quedar aquí i una connexió francesa perfecta entre Heurtel i Seraphin, tots dos sortint des de la banqueta, va situar els 18 punts (30-12). El pivot francès, amb 15 punts (6/8 de dos) i 20 de valoració en nou minuts a pista, destrossava el seu compatriota Poirier i se sumava a la festa Ribas amb un triple en contracop (3/3) per provocar l’atac de nervis a Perasovic i Querejeta (39-17). El Baskonia tornava a pista Diop a 6:13 del final tot i tenir tres faltes. El festival del Barça continuava amb un triple d’Oriola (44-19).

Heurtel i crits d’MVP

El francès va necessitar només 10 minuts per repartir cinc assistències de màgia –hi va sumar cinc rebots–. Tot el Baskonia en portava només dues. En el moment de ser substituït va marxar amb crits d’MVP, MVP per part del Palau. Al descans tot semblava sentenciat (46-26).

Al segon temps els vitorians es van posar dins el partit i amb un 0-9 van situar-se a només 10 punts (54-44). Però tot i que els blaugrana van estar quatre minuts sense anotar que van donar esperances al Baskonia, no va fer en cap moment la sensació de poder capgirar el resultat. El retorn a pista d’Heurtel va esvair dubtes i amb un triple seu va dictar sentència (67-47). Els últims minuts els de Perasovic van maquillar el resultat.

PASSADÍS AL CAMPIÓ DE COPA

El Baskonia va complir el gest esportiu de felicitar el seu rival per haver estat campió de la copa i li va fer el passadís abans de començar el matx. Els aficionats van poder fotografiar-se amb el trofeu i dins del Palau hi havia unes lletres gegants que deien ‘25 copes’.
Estem amb molta energia i després de la copa tots ens sentim importants i es veu a la pista que juguem com un equip
Kevin Seraphin
No és el millor partit, però l’actitud i la concentració han estat claus quan el Baskonia intentava entrar dins el partit
Svetislav Pesic
68-3
diferència
de valoració en els primers 17 minuts de partit quan el resultat era de 44-19
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)