FEB

Qualitat i quantitat

L’Spar Citylift sap madurar el partit a Lugo i el rebenta en l’últim quart, aprofitant-se de l’amplitud del seu fons d’armari

L’Ensino, molt combatiu però limitat d’efectius, va acabar extenuat i sense resposta al líder

Amb tan sols un dia de preparació, no podia esperar-se res espectacular ahir de l’Spar Citylift. L’equip, que s’havia desgastat molt en el partit de dimecres a Europa, sabia que havia de tirar de pragmatisme en la visita a Lugo per prolongar la seva ratxa de triomfs en la Lliga Femenina (16 ja de seguits) i retenir el lideratge abans del parèntesi per la copa, a Vitòria durant la setmana que ve.

Tot va anar sobre rodes, si bé al davant va trobar-se a un rival que, tot i les limitacions, va vendre caríssima la pell. Fins i tot va somiar al principi del darrer quart (58-55, 31’), però va quedar-se llunyíssim del triomf. Bàsicament, no va tenir energia per continuar oposant resistència i a mitjan darrer quart ja havia perdut bous i esquelles. Les gironines, amb rotació més àmplia, van arribar amb més frescor i sobretot el canell de Murphy (15 punts en el darrer parcial) va ser executor.

Fins al final

Que no seria un partit fàcil va constatar-se de seguida concedint en el rebot i perdent pilotes en els dos primers atacs. L’Ensino, farcit de baixes –no van jugar Novo, Salvadores ni Astou Traoré–, recorria a un joc amb cinc obertes i deixant molt lliure la pintura, fet que incomodava l’equip gironí. La fortalesa a la zona de Dongue es feia notar, però la poca tensió defensiva li passava factura (13-9, 8’). El moviment constant de la banqueta per Èric Surís deixava clar que mirava a llarg termini, conscient de la seva major profunditat de banqueta. Però les locals, tenint cura de les pilotes perdudes (una a mitja part), mantenien la igualtat i impedien a les gironines teixir el seu joc a camp obert.

L’Spar Citylift va trobar en Rosó una inspiració individual a la qual aferrar-se (10 punts al segon parcial). Reisingerova la va secundar, però l’equip no podia desempallegar-se d’un rival que no va eludir l’intercanvi de cops. Ni quan les visitants van plantejar una defensa zonal per travar-los els atacs. En la mitja part, van disposar del seu màxim avantatge fins llavors (32-36).

Amb una línia exterior amb Núria Martínez, Rosó i Oma, l’equip va intensificar la pressió sobre la pilota, i va forçar més errors i incomoditat al rival. Va tenir fins i tot possibilitat de distanciar-se –36-42 (22’) i 43-49 (26’)–, però no va acabar d’estar fina, sobretot Colhado, erràtica en la definició sota l’anella. Això va esperonar l’Ensino, que amb el pas dels minuts va anar-se creient (també el públic), que guanyar no era utòpic. I més que ho faria amb el +3 només d’arrencar el darrer quart. Però, Murphy va donar per fi senyals de vida i, en un vist i no vist, tot va variar, amb un triple i dos contraatacs culminats (58-62, 32’). El combinat gallec va buscar redreçar-ho a partir de les defenses alternatives, però el problema era que errava en atac (tirs o pilotes perdudes) i no tenia energia per tornar enrere i fer el balanç defensiu. A còpia de contraatacs i de no arribar als tirs, el partit es va esquerdar (61-78, 37’).

LES DADES

1
pèrdua
de l’Ensino al final de la primera part. Va acabar l’enfrontament amb catorze, set de les quals en el darrer parcial.
15
punts
de Shay Murphy en el darrer quart, amb 3/5 de dos i 3/5 triples. Fins llavors, només havia fet 2 punts, en el segon quart.
10
rebots
ofensius de l’Spar Citylift en la segona part, per únicament 12 de defensius de l’Ensino.
Ha estat un partit en què, sobretot mentalment, ens ha costat trobar-nos a gust; no hem estat gens còmodes amb la nostra defensa
En el quart període hem tingut més rigor i hem sabut controlar la versatilitat de les seves jugadores
Estem satisfets per la victòria, tot i que no ha estat gens brillant, i pel fet de ser líders una setmana més