Mundial

ALBERT VENTURA

CAPITÀ DEL JOVENTUT I ESCORTA DE LA SELECCIÓ ESPANYOLA

“Ni en el millor somni imaginava un any així”

El capità de la Penya, Albert Ventura, que ahir es va estrenar amb la selecció espanyola, subratlla la clau de l’èxit: “Amb treball i amb esforç tot pot arribar”

El Carles Duran té molt mèrit del que està passant; va agafar l’equip al pou, hem fet el que ens ha demanat i ha sortit rodó

Albert Ventura (7/4/1992, Badalona) va debutar ahir amb la selecció espanyola absoluta. Un premi que és el reconeixement sobretot al seu treball dur per assolir un somni.

Sincerament, s’esperava la seva convocatòria?
Què va! Estava concentrat en la copa i en cap moment vaig pensar en les finestres FIBA. M’ha ajudat molt arribar a la selecció espanyola i que hi hagi Abalde, Llovet, Pere Tomàs o el Xabi López-Arostegui; ens coneixem molt de la Penya, són amics. Contra la resta hi he jugat i els conec. Soc l’últim a arribar i vinc a ajudar i quan hi hagi oportunitats estic sempre disposat a ajudar.
Què representa per a vostè?
Que amb treball i amb esforç tot pot arribar, que no hi ha límits. M’ho prenc com un premi, però espero que els joves del planter de la Penya agafin l’exemple per treballar fort per arribar a fites importants com pujar al primer equip.
En 11 mesos salva la Penya, renova, va a la copa i a la selecció...
Ha estat un any de somni que ni el més optimista hauria pensat. M’està sortint tot molt bé perquè la Penya va molt bé i puc seguir on vull estar.
Com ha viscut la transformació de la Penya?
El més important és el bloc. Creiem entre nosaltres, un amb l’altre, en la manera de pensar del Carles Duran i estem jugant molt i molt bé. La copa ha estat un bon escenari per veure la feina que estem fent.
Vostè, que coneix Laprovittola, per què és a la Penya?
És una passada tenir un jugador com ell. L’exhibició que va fer a la copa va ser espectacular. Segurament si no tingués l’equip que té al costat no podria brillar tant perquè tots som conscients del paper que tenim en aquest equip. Ens agradaria que es quedés molt temps, però si juga a aquest nivell és difícil retenir-lo perquè tindrà molts pretendents. El que hem de fer, i parlo com a aficionat, és gaudir-ne ara que és a Badalona perquè costa molt veure jugadors així. A més, és humil i molt de club.
I el seu amic Todorovic ha retrobat la seva millor versió a Badalona.
Va venir després d’uns anys difícils sense jugar i amb lesions i va apostar per la Penya, i crec que està a un nivell màxim tant de joc com físic. Tant de bo aguanti tot el curs.
Acaben de fitxar Nobel, un col·lega seu també, oi?
Va jugar amb el Todorovic i en unes vacances a Eivissa vam coincidir tots tres. És molt maco i vam tenir una bona relació. A l’estiu em va trucar per anar a jugar un 5x5 a París amb Albicy. Una gran experiència. Al Betis no li va sortir bé i vol demostrar que pot estar a l’ACB. Ens pot ajudar, és un aler fort que ens pot donar coses que donava Dawson.
Quin mèrit dona a Carles Duran del que està passant?
Molt gran. Va agafar l’equip al pou i tots hem cregut en ell, hem fet el que ens ha demanat i ha sortit tot rodó. Ell s’ho mereix perquè venia d’una mala experiència.
Pregunta?
Veig l’equip bé, compacte i sòlid i hem de defensar la posició de play-off que tenim. Estem preparats per al repte. No ens volem quedar aquí.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)