FEB

Oportunitats Mendizorrotza

L’Spar Citylift obre avui els quarts del torneig, amb vuit equips per primer cop, contra el València (17 h)

És l’única competició FEB que no té el líder de la lliga amb 16 triomfs seguits i que té un primer èxit a l’abast abans de l’Eurocopa i el ‘play-off’

El 80-76 de l’Avenida en la final de la copa, a Fontajau fa dos anys, és la creu que des de llavors arrossega el projecte de l’Spar Citylift. La primera final de l’únic títol FEB que ja aleshores faltava al club, que tenia el triomf coll avall en el tercer quart abans d’encaixar un 21-2 (51-45). L’equip de Miguel Ángel Ortega es va convertir en la bèstia negra de l’Uni, que només el va guanyar en el segon partit de la final (79-75) d’un play-off que seria per a les castellanes. La sèrie blava va enfilar-se als vuit partits, i quan vint mesos després l’equip d’Èric Surís les tombava en la lliga (79-53), l’equip de Salamanca recorria a Ortega –ocupa el lloc del seu relleu a l’estiu, Lino López– i als reforços de Loyd al perímetre i Goree a dins, totes dues titulars l’últim partit al Würburg. 58-43 i 3 punts encaixats en l’últim quart. La mà d’Ortega...

L’evolució

Rosó Buch i Helena Oma són les úniques que queden de l’equip que va claudicar a la defensa de l’Avenida i l’actuació de Sílvia Domínguez (27 punts i 37 de valoració, MVP), aquell 13 de febrer. Fa dos estius l’estructura gironina creixia amb Núria Martínez a la direcció i, aquest darrer, l’aposta es confirmava amb l’arribada de Palau, Murphy i Hampton. Totes, disposades a assumir responsabilitats quan el títol s’aproximi. L’exemple recent? Els triples de Hampton en el desenllaç de l’eliminatòria europea fa una setmana. Perquè a Mendizorrotza no només hi ha l’oportunitat de fer les paus amb la copa, sinó que pot significar l’inici d’una primavera de títols, amb el líder de la lliga francesa esperant en els quarts d’Eurocopa amb el factor pista a favor de les gironines, i el mateix Avenida en partit de lliga el 17 de març a Salamanca amb el primer lloc de la lliga en joc i una hipotètica final que promet.

El creixement de l’Spar Citylift es fonamenta també des del paper de secundàries com Reisingerova per donar més consistència a la rotació interior o l’arribada de Dongue –totes dues titulars dissabte passat a Lugo (65-82)– per cobrir la baixa de Bea Sánchez, ja a disposició de Surís. També la marxa de Murphy després d’aquesta copa ha obligat l’Uni a moure’s i l’equip afronta aquest torneig amb 11 peces del primer equip. Gabby Williams no ha debutat encara i el seu paper és un interrogant. Presenta un perfil més físic que l’escorta californiana, pot actuar a dins, i Surís podria fins i tot posar-la al costat de Hampton, per castigar les defenses rivals. Un regal per a qualsevol tècnic.

El salt inicial

Tot el que no sigui veure, diumenge a les 13 h a Mendizorrotza, els dos únics equips en la lliga amb 20-1 de balanç i favorits al títol serà una sorpresa majúscula. La recuperació d’un cert nivell en els equips de la competició permet organitzar un format amb vuit, eliminar el de sis que penalitzava els aspirants a derrotar els favorits en les semifinals. València, acabat de pujar i ja classificat per al play-off n’és el paradigma. Rival de l’Spar Citylift en el primer partit (17 h), és un dels candidats a la sorpresa malgrat que hagi perdut els dos partits antecedents amb l’Uni. El tercer quart a Fontajau (41-49 en el minut 27) ho confirma, i l’estat de forma de les seves jugadores estatals ho reforça (Gómez, Pina i Abalde en el cinc ideal la darrera jornada).

També ha crescut, i molt, el Cadí. L’únic capaç de derrotar les gironines en la lliga, debuta en la copa contra l’amfitrió, que precisament va ser el rival de l’Uni en la semifinal de l’edició a Fontajau (71-78). La condició de líder de la lliga fa que l’Uni disposi d’un dia entremig, amb els altres quarts demà, amb l’Avenida contra les individualitats d’Al-Qázeres i el duel basc després.

Podem guanyar la copa, però també perdre el primer partit. No existeix cap més partit que el de quarts de final contra el València
Èric Surís

LA PRÈVIA

En aquest torneig, qualsevol detall marca. Per això no es pot parlar de fracàs, sinó de mals resultats o decepció si no la guanyes
Èric Surís

DADES

L’equip està amb moral per la bona dinàmica, però el València ens pot fer mal si no ens apliquem al màxim
Èric Surís
Tenim molta il·lusió per guanyar aquest títol, però també sabem que tots els rivals tenen potencial per sorprendre’t
Rosó Buch
2
partits
oficials han jugat l’Spar Citylift i el València aquest curs, en la Lliga Femenina: 61-82 a La Fonteta el 21 d’octubre i 71-61 el 20 de gener a Fontajau.
4
campiones
té l’Uni. Palau (Ros, 2007-10), Martínez (2005 i 06) i Murphy (2014 i 15) amb l’Avenida, i Buch amb el Conquero (2016)
7
participacions
gironines en el torneig, que per primer cop es disputa amb 8 equips en la fase final. Els dos darrers anys ha jugat la final i l’ha perdut, contra l’Avenida.
11
jugadores
amb fitxa del primer equip tindrà Èric Surís a la seva disposició, amb Shay Murphy, que s’acomiada en aquesta copa, i Gabby Williams, el relleu.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)