Eurolliga

Se li apaguen els focus

Eurolliga. Navarro viurà avui el merescut homenatge de la seva gent al Palau Blaugrana amb la retirada de la seva samarreta amb el número 11, en una nit amb el clàssic Barça-Madrid

16 equips

sensepropera

Juan Carlos Navarro, la Bomba, el capità del Barça dels últims anys, la llegenda viva blaugrana, el mite, el darrer producte del planter, el nou mànager... ha rebut milers de reconeixements, però avui té el més especial: el de la seva gent. La gent del Palau Blaugrana. I tot i que l’homenatge se li havia de fer el 25 de novembre passat, la desgràcia de la mort del seu pare el mateix dia va ajornar el reconeixement. Sense anar gaire lluny, ahir el Consell Superior d’Esports (CSD) va anunciar que Navarro rebrà el Premio Nacional per la seva contribució a la promoció i el desenvolupament de l’esport.

Tothom tenia clar que no podia ser contra qualsevol rival, i van escollir el Madrid, el clàssic. On tantes vegades Navarro ha estat l’heroi blaugrana i la bèstia negra dels blancs. Tot i que el partit començarà a les nou del vespre, l’homenatge de retirada de la samarreta arrencarà a un quart de nou. La seva samarreta quedarà situada entre el 7 de Nacho Solozábal i el 12 de Roberto Dueñas. També estan retirats els dorsals 4 d’Andrés Jiménez i el 15 d’Epi.

El quart lloc, a l’abast

Tot i les celebracions lògiques que hi ha, no s’ha d’oblidar que els de Pesic tenen un examen duríssim que, després del que va passar en la copa, no estarà absent de polèmica. Però el premi és gegant, perquè la derrota ahir de l’Efes deixa en safata al Barça la quarta posició i, per tant, ser cap de sèrie. El Madrid ja està classificat matemàticament per als quarts de final europeus. Els precedents en competició europea al Palau Blaugrana no són positius. La temporada passada, els blancs hi van vèncer de 27 punts (74-101) ja contra Pesic, i en l’anterior ho van fer de 39 (63-102), amb Georgios Bartzokas. El Barça, però, està preparat per tallar la mala ratxa, i més el dia de l’homenatge a Navarro.

LA PRÈVIA

El nostre objectiu des del primer dia és ser al ‘play-off’, i depenem de nosaltres per ser caps de sèrie
Svetislav Pesic
El primer objectiu era ser al ‘play-off’, i ja ho tenim, i ara el nostre repte següent és ser caps de sèrie; en l’Eurolliga ens va bé el Palau
Pablo Laso
Sabem que tenen una motivació extra i que quan arriben els moments importants mostren la seva millor versió, però estem preparats
Víctor Claver

Els àrbitres de la copa, a la nevera

García González, Pérez Pérez i Benjamín Jiménez van ser els tristos protagonistes del darrer clàssic entre el Barça i el Madrid en la final de la copa. Ahir l’ACB va fer pública la llista d’àrbitres que xiularan la pròxima jornada aquest cap de setmana, i aquests tres han anat directament a la nevera, o sigui que no podran xiular. La pífia històrica veurem fins on passa factura i quants partits es queden sense xiular. On segur que no estaran a la nevera és en competició europea, perquè Pérez Pérez va xiular ahir el Maccabi Tel-Aviv-Darussafaka, i aquest vespre Juan Carlos García xiularà l’Olympiakòs-CSKA. Benjamín Jiménez no xiula en l’Eurolliga avui.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)