FEB

Una cursa de fons

L’Spar Citylift juga demà al migdia les semifinals de l’únic títol FEB que li falta guanyar després d’un ajustat duel de quarts amb València, que el deixa en 52 punts

Anna Gómez falla una entrada per l’empat a 11 segons

No passarà, a la història, el primer partit de quarts de final de la primera copa de vuit. Per qualitat, per descomptat que no.

L’Spar Citylift va quedar-se en 52 punts, 30 menys de la seva mitjana (79) i 15 menys que el dia que n’havia fet menys a la lliga de la qual és el líder amb 16 triomfs seguits (61-67 a Zamora). Al Würzburg de Salamanca en la Supercopa en va anotar 10 més, l’Uni (72-62), en plena pretemporada. Un cicle, preparatiu, similar al que ha de dur a conjuntar les 10 peces que quedaran a Èric Surís tornant de Vitòria per a les següents cites, amb quarts d’Eurocopa, primer lloc de la lliga en joc –ha d’anar a Salamanca d’aquí quinze dies– i play-off. I un altre cop a marxes forçades

El manual del fondista indica no deixar-se endur per l’eufòria quan les forces són generoses. Cinc peces del València van superar els 30 minuts al parquet i, per a l’Uni, la que va jugar més va ser Palau –el fons i l’edat són força amics– menys de 28 i amb Núria tocada. Per això la balança es va desequilibrar pel base: Anna Gómez va fallar el tir de la pròrroga, una entrada sola –en estàtic!– per l’esquerra. Després de tornar a la pista (34 minuts i mig) superada una rampa al bessó dret. El darrer quart de Palau, de partida de pòquer...

L’Spar Citylift juga demà la semifinal contra Cadí, més exigit i amb el sobreesforç de remuntar a l’Araski. L’únic que ha guanyat l’Uni venia a recollir un premi. I en voldrà més, però a veure quant han dormit, avui. I el finalista per l’altre costat?

Ritme

La posada en escena de l’Spar Citylift, contra un equip que per molta patum que tingui fa un any estava a lliga femenina 2, va ser pobra en el ritme. Rosó Buch era la desena jugadora a sortir, a 1:27 per tancar el primer quart i 12-15, en el lloc de Murphy (2/3 de dos i 0/2 triples). Tirera i Abalde no tenien problemes per anotar prop del cèrcol i, sense els contactes assenyalats en falta, l’Uni no veia l’anella (6/19 en tirs de camp i 14-16). Al segon quart Tirera va seguir castigant (12 punts) i l’equip gironí trobava en el camp obert després de recuperació o rebot la seva identitat: 18-16 Reisingerova al contraatac iniciat per Laia i connectat per Rosó. La capitana al triple (23-18) enfilava el marge als dos atacs, com Hampton també de tres a 1:52 (28-23).

Tirera amb 8 punts va apujar l’aposta després del descans, amb el seu vintè punt: 33-37 a 5:21. Murphy havia anotat de tres abans (33-33) i Dongue després (36-37). Tancada la pintura, València va viure del tir lliure (6/8) fins que tornaria a encistellar en joc, el 46-45 a 8:19 per acabar i després del triple de Palau.

Sense idees col·lectives, Laia va agafar les regnes de l’atac gironí amb 0 punts a l’inici del quart decisiu. Després del triple va fer un tir amb la possessió amenaçant en acabar-se (48-45) i, amb Gómez sense poder posar el peu a terra pel dolor al bessó i la defensa taronja centrada en ella, assistia des de sota el cèrcol Murphy perquè la 14 anotés, en tir frontal, el (51-46) abans que els temps morts, els tirs lliures i el clamorós error d’Anna Gómez tanquessin el partit.

LA DADA

0
punts
havia fet Laia Palau a l’inici del darrer quart, que va jugar sencer per acabar amb 1/2 de dos i 1/1 triple

Gaby Williams, 16 minuts de físic

“És un portent físic i tècnicament és molt bona”, va dir Èric Surís en referència al fitxatge que ha de cobrir el lloc de Shay Murphy i que, precisament en aquesta copa, coincideix amb la californiana. L’exjugadora del Nàpols va sortir per Oma a 2:06 per acabar el primer quart i 12-13 al marcador. Amb un físic determinant al perímetre, no es va amagar mai en atac i, darrere, va ser un factor de desequilibri sobre Pina al segon quart i sense haver segut encara: 20-16 de Dongue amb la pilota que havia recuperat ella, tap al següent atac taronja i recuperació a l’altre, abans del triple de Buch, rotació de Murphy al dos. Al tercer quart i amb 33-37, Surís va fer jugar Hampton, de tres, fins que Williams va entrar per la 24 a 1:26 per a l’últim (39-40) i va fer el 41-42. Murphy, a 6:42 del final (46-45), va entrar per ella per jugar el que podria haver estat el darrer partit de la màxima anotadora de l’Uni amb la samarreta de l’Spar Citylift.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)