ACB

Sito i el Barça es retroben a Múrcia

ACB. L’actual entrenador de l’UCAM va ser destituït fa tretze mesos del club blaugrana pels mals resultats

Sito Alonso va signar amb el Barça Lassa a mitjans de juny del 2017 –un contracte de dos anys i un tercer d’opcional– amb la missió de reflotar-lo. I només vuit mesos més tard l’entrenador va ser destituït, després de deixar l’equip desfet, amb pèssims resultats (19-21 de balanç entre l’ACB i l’Eurolliga) i un joc que cada dia anava més en regressió. Aquesta tarda (17 h), tretze mesos després de la destitució, els camins del tècnic de Montsó i el club blaugrana es tornen a creuar. I en aquest període, tot ha canviat molt. Moltíssim.

La mà de Pesic

En un any i escaig, el balcànic –va agafar l’equip després amb Alfred Julbe fent de tècnic pont en un partit a Tel-Aviv– no únicament ha alçat dos títols (dues copes), sinó que ha recuperat l’essència competitiva del Barça. En l’actualitat, és líder destacat de l’ACB i té ben encarat l’accés al play-off de l’Eurolliga, on ha faltat en les dues últimes temporades. Si bé en el moment de marxar Sito Alonso va exhibir molt de rancor, ara ho veu tot molt diferent: “Quan algú deixa el seu lloc de treball abans del que desitja, tot li sembla negatiu durant el mes posterior. Però el temps ho posa tot al seu lloc. Estic agraït per haver pogut formar part d’un club tan gran, tinc un respecte enorme i satisfacció pel que estan fent.”

A principi de curs, Sito Alonso (1975) va fitxar pel Cedevita, però únicament va durar un mes en el càrrec, també condemnat per la seva mala arrencada. A principis de febrer, l’UCAM hi va recórrer per sortir de la zona de descens. No va poder guanyar en els dos primers partits, tots dos a domicili –els murcians enllacen nou derrotes–, però el preparador veu el got mig ple, en declaracions a Radio Marca: “La situació és preocupant, perquè som penúltims, però cal tenir ambició i ser valents.” El d’avui serà el seu primer partit com a local des que va assumir la direcció de l’equip.

Si els murcians han tingut dues setmanes per entrenar-se i preparar la cita, el Barça Lassa s’hi plantarà després d’enfrontar-se divendres al Palau en el clàssic contra el Madrid.

La defensa del lloc de ‘play-off’

Els altres dos equips catalans confien a reprendre el fil de la competició avui amb un triomf que els consolidi en la zona de play-off. El Baxi Manresa rep el Movistar Estudiantes (12.30 h), en un dels dos partits consecutius que l’esperen al Nou Congost. Redreçar la trajectòria com a local (4-5 fins ara, però havent rebut ja tots els grans) és un dels aspectes a millorar en una trajectòria tan lluïda com l’actual. Sakho ha estat donat d’alta i podria reaparèixer. A la tarda (19.30 h), el Divina Joventut visitarà la pista del Montakit, en què Jota Cuspinera encetarà la segona etapa a la banqueta. En els verd-i-negres, que presenten un 14-6 a Fuenlabrada, debutarà Boungou-Colo, el relleu del lesionat Shawn Dawson, mentre que Mathias no hi serà perquè no vol tornar dels Estats Units.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)