Eurolliga

Patacada doble a Istanbul

Eurolliga. El Barça naufraga contra un Efes amb un Larkin de cine (37 punts) i els de Pesic té la quarta plaça a dos triomfs perquè perd també el ‘basket average’

Patacada doble. Per una banda, per la derrota contra el rival per acabar en la quarta posició. I després perquè, a més, va perdre el basket average. A cinc jornades del final, els turcs tenen un triomf més i el basket average. L’Efes hauria de perdre dos partits més que el Barça. Complicat. Tot això, per culpa d’un partit nefast des del primer quart. Hi ha molts aspectes per reflexionar, però sobretot un: està el Barça amb falta d’energia com a Múrcia? La realitat és que ho sembla, perquè en el primer temps no va defensar gens, va arribar tard a totes les accions i va perdre tots els un contra un. Heurtel, l’MVP de la copa, va quedar retratat. Pesic el va asseure tot el segon temps i va situar Ribas primer i Hanga després de base. El francès havia jugat 7:05 minuts i havia fet 5 punts, però sense control. Heurtel tornava a la pista de l’Efes, on va ser jugador.

3/23 triples

Amb tant desencert, va ser una llàstima l’oportunitat perduda, perquè la sensació dels blaugrana era que el matx arribava en un bon moment –obviant el partit de Múrcia–. Però l’Efes ja havia avisat en la primera volta al Palau Blaugrana de què és capaç de fer si el deixes jugar –van arribar a guanyar de 17–, durant tota la temporada està a un nivell alt i havia derrotat el Fenerbahçe en la lliga turca. Malauradament després es va confirmar el seu bon moment.

El matx va començar amb igualtat, fins que va aparèixer l’home del partit: Larkin. El base nord-americà va anotar dos triples seguits per llançar l’Efes (19-10), que ampliaria per sobre dels 10 punts abans de la fi del primer quart (24-12). La renda es va mantenir fins al descans (42-31).

En el segon temps Pesic va sortir amb Ribas de base i semblava que, amb un gran Tomic, capgirava la dinàmica (44-40). Però dues tècniques quasi seguides a Hanga i Pesic van portar a un 13-3 (57-43) i el Barça a remolc de nou. En el darrer quart els turcs, amb màxima confiança, van començar a cosir a triples un equip blaugrana fos. I amb el Barça tocat Larkin va aprofitar per fer un dels recitals de la història de l’Eurolliga.

Al ‘top’ de bèsties negres

L’exhibició de Larkin va servir per convertir-se en el top 3 de botxins blaugrana en l’Eurolliga. Qui més punts ha anotat al Barça en competició europea són Kambala (41) i Nocioni (37), els mateixos que ahir l’ex-Celtics i ex-Baskonia.

LES DADES

22
punts
eren el rècord de Larkin en l’Eurolliga de quan jugava amb el Baskonia contra l’Unics. Amb l’Efes el seu sostre eren 20. Ahir en va fer 37.
8
minuts
va jugar Pau Ribas com a base amb Heurtel i Pangos a la banqueta: 4 minuts sortint del vestidor del descans i 4 minuts iniciant el darrer quart.
0
minuts
va jugar Heurtel en la segona meitat després de fer 5 punts, 1 rebots i 2 assistències en 7:04 minuts de joc.
27
punts
de diferència en contra és la derrota més àmplia que ha encaixat en l’Eurolliga aquest curs, a la pista del Madrid (92-65).

Hem tingut problemes en la posició de base, en defensa i en l’organització del nostre atac
Svetislav Pesic
Han portat el ritme, desequilibrant en l’un contra un, i en atac hem tingut molt poc encert en el triple i no els hem aturat
Pau Ribas
S’ha repetit el que va passar al Palau sortint més forts, no hem sabut aturar-los en l’un contra un i s’ha trencat tot
Pierre Oriola
L’Efes ha tingut desig de guanyar i decisió; ha estat la diferència. Sempre hem anat un segon al darrere en defensa