ACB

El Manresa fa un salt ferm

ACB. Els manresans superen l’Obradoiro, rival directe en la zona noble, i posen pressió en la lluita pel ‘play-off’

El Baxi Manresa està en un gran moment de forma. El Nou Congost acompanya a ulls clucs un equip que, jornada rere jornada, mira més amunt. Els manresans encadenen quatre triomfs ens els últims cinc partits i ahir van vèncer un rival directe en la lluita per ser al play-off pel títol de lliga. L’equip del Bages, que registra un balanç encomiable de 13 triomfs i 9 derrotes, posa terra pel mig amb l’Obradoiro gallec (10-12), que ahir, tot i el lideratge del santcugatenc Nacho Llovet –18 punts i 19 de valoració–, es va desinflar en el tram decisiu del duel. O el que és el mateix: el Baxi Manresa va oferir una versió molt consistent en els últims minuts del darrer quart, quan duia diversos minuts per sota en el marcador. Els manresans, tot i que resta molta lliga, fan un salt de gegant ferm en la lluita per ser entre els vuit primers classificats de l’ACB. Els de Joan Peñarroya, a més del triomf, se situen amb el mateix registre que el València –quart–, l’Unicaja –cinquè–, la Penya –sisè– i el Tenerife –setè– a falta de la jornada d’avui.

La posada en escena dels manresans va ser molt bona. Els locals van teixir un gran primer quart amb molt encert des de la línia de 3 (4 de 6 en triples) i van tancar el primer període amb un lleuger avant€atge. Els de Peñarroya duien la batuta, però l’Obradoiro mai va donar el seu braç a tòrcer.

De fet, un parcial de 0-6 va donar un bon coixí de punts als gallecs en el tram final del duel. Aleshores, però, els manresans van demostrar la seva solidesa. La primera unitat dels manresans va ser clau –van anotar 60 dels 75 punts– en el triomf però també la defensa. Els nervis i la precipitació van poder amb l’Obradoiro, que es va desinflar al final. Toolson, amb 13 punts i un 80% d’encert en la línia de tres (4/5), va liderar l’aspecte ofensiu d’un Baxi que, amb el triomf d’ahir contra l’Obradoiro gallec, va fer un pas de gegant cap al play-off.