FEB

Castanyada al març

L’Spar Citylift enllaça el dissetè triomf contra el cuer, en un tràmit entre els quarts de l’Eurocopa i els partits amb Avenida, a Vitòria i diumenge a Salamanca

Vigilant el desgast, Colhado arriba als set minuts

Era el que se sol denominar una castanya de partit. Una sola falta en el primer quart, amb tres taps del Ferrol –l’estadística interpretava així els contactes no assenyalats– i 16-8 en rebots. Un sol avantatge del cuer de la lliga al camp del líder, on encara no ha guanyat ningú aquest curs (2-3, Coleman de tres) i resposta de l’Uni per partida doble: Palau i Buch (8-3). La següent cistella blanca també era de tres (8-6), abans de l’últim empat (8-8) en un intercanvi tan poc vistós com difícil de digerir. Una castanyada, al març, entremig de l’eliminatòria de quarts de final de l’Eurocopa mig resolta –la grada, dijous, presentarà un altre aspecte i intensitat; qui s’ho voldrà perdre?– i també entre la derrota de la final de copa (71-79 a Vitòria) i el duel decisiu pel primer lloc en la lliga, diumenge que ve a Würzburg, amb l’Avenida, que ahir va guanyar a Maloste i dijous ha de capgirar el 58-50 amb el Nadejda.

Forces

El dissetè triomf seguit en la lliga de l’Uni va ser contra el rival a què ha fet més punts i ha guanyat de més en els nou anys que fa que juga en la categoria (42-96, 9 desembre). El context, ahir, era un altre. Sense Reisingerova, Nàdia Colhado va sortir a 2:31 (12-8) per acabar el primer quart –just quan van xiular a Núria Martínez l’única falta del partit en el primer quart– en el lloc de Dongue, titular i que no pot jugar a Europa. La brasilera, amb una lesió al braç des de fa setmanes, va deixar el parquet a 5:53 (25-15) per al descans, substituïda per Hampton. I no va jugar més, amb el partit resolt en la mitja part: 37-22 amb 15/40 tirs de camp de les gironines (8/33 Ferrol) i 7 pèrdues per banda. El 34-11 en rebots i la poca entitat del contrincant feien que 15 punts fossin un món. Les assistències de Núria Martínez a Buch (14-8 al contraatac) i Colhado (16-10) o la de Palau a Oma (20-14) donaven color al partit. També els triples de Williams (23-14) i Martínez (37-22), amb les visitants entregades abans de passar pels vestidors. I el de Rosó, després (45-25), en ple parcial de 10-0 que tancaria Hampton al contraatac.

Èric Surís va esperar menys i, a 3:38 per acabar el tercer quart, va fer sortir Aina Martín, que anotaria la primera cistella des que havia entrat, de tres (50-27). La màxima diferència la va establir després Oma, també amb la defensa del Ferrol encara creuant la pista (52-27). Recórrer a Laia Moya en el cinc que començava el darrer quart per a la rotació interior –amb Sánchez– era tota una declaració d’intencions: no prendre mal. Rosó va dirigir l’equip tot aquest parcial amb Oma i Martín al perímetre. També Júlia Soler va sortir, a 4:28 per acabar, per Martín. I va tenir una entrada que, tot i no anotar-la, va fer aixecar bona part del públic, voluntariós, del seient.

El primer objectiu era guanyar i el segon, dosificar l’equip i repartir càrregues, que ningú jugués més del compte
Som humans i al cap tothom té el partit de dijous. Es parla del físic, però és més important l’aspecte psicològic
Èric Surís
Hem tirat el partit endavant des de la solidesa i el rigor defensiu. Estem regulars i cometem poques errades

Reisingerova, amb una crossa

La pivot txeca de l’Spar Citylift, que es lesionar el genoll dret en la final de la copa i ni tant sols va viatjar a Lió per l’anada dels quarts de final, té un edema ossi i serà dubte per a la tornada de dijous a Fontajau contra l’Asvel. Reisingerova, que camina amb una crossa per carregar-hi el pes, ni tant sols va seure a la banqueta de l’Uni.Durant l’escalfament de l’equip previ a la darrera xerrada tècnica al vestidor va estar fent exercicis de recuperació a un fons del parquet. Després, va seure al band de darrere la cistella. Èric Surís va reconèixer que, més que mai i sense voler recórrer al tòpic comunicatiu, l’evolució determinarà la durada del temps de baixa de la pivot (1,95 m). L’altra cinc de l’equip, Nàdia Colhado, només va jugar 6:45