Eurolliga

32 triomfs seguits a casa

Eurolliga. Des del 5 d’abril ningú a Europa ni en la lliga turca ha estat capaç d’assaltar la pista del Fenerbahçe, cosa que certifica la dificultat del Barça

Els aficionats de l’Ülker Sports del Fenerbahçe estan tan ben acostumats que han viscut 32 triomfs seguits. Des del 5 d’abril passat, quan en l’última jornada de l’Eurolliga amb tot decidit l’Unicaja va vèncer per 91-99, ningú ha estat capaç de repetir-ho. En l’Eurolliga han encadenat 14 triomfs (dos dels quarts contra el Baskonia del curs passat i els 12 d’aquesta temporada). En la lliga turca 18 (nou victòries d’aquesta temporada, sis del play-off del curs passat i els últims tres de la lliga regular). Això diu molt de la dificultat d’intentar assaltar la pista turca.

Els de Zeljko Obradovic ja tenen assegurat ser caps de sèrie –per tant tenen el factor pista a favor als quarts–, però volen acabar líders en la lliga regular. El Fenerbahçe té una plantilla espectacular, amb jugadors que estan en el millor moment de la seva carrera i que han renunciat a l’NBA per guanyar l’Eurolliga, com ara Vesely. Un altre jugador que s’ha sumat al projecte deixant enrere la lliga nord-americana és el francès Joffrey Lauvergne, baixa l’últim partit.

L’Efes pressiona el Barça

La victòria d’ahir de l’Efes a la pista del Maccabi (71-79) obliga el Barça a intentar no fallar perquè els turcs es podrien situar a dues victòries i el basket average a quatre jornades d’acabar la lliga regular. La derrota del Maccabi, del Bayern i de l’Olympiacòs ha fet un favor al Baskonia per estar entre els vuit millors. L’expedició blaugrana, que va marxar ahir al matí, no tenia cap contratemps i el seu tècnic, Svetislav Pesic, parlava de la dificultat de vèncer a la pista de l’Ülker Sports d’Istanbul: “Juguem contra un equip que juga a un alt nivell, espero que competim i és un repte perquè juguem contra un equip que a casa seva fins ara no ha perdut i és una motivació més, però sabem que no és fàcil.” Kyle Kuric hi afegeix que és un repte difícil: “Guanyar allà és molt complicat però necessitem anar-hi amb energia, amb defensa i hem de guanyar no només per la classificació sinó també per arribar bé al play-off.”

DADA INCREÏBLE

69
triomfs
encadena en la lliga turca a casa. L’última derrota va ser el 26 d’octubre del 2015 contra el Konyaspor (73-74).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)