Eurolliga

Sloukas priva el Barça Lassa del triomf a Istanbul (88-82)

Bàsquet. Eurolliga. Svetislav Pesic ha estat desqualificat en el primer minut de partit per les seves protestes als àrbitres

El Barça Lassa ha tingut a prop trencar la ratxa de 32 triomfs seguits del Fenerbahçe a la seva pista, entre Eurolliga i lliga turca, però ha acabat cedint en la recta final (88-82). La determinació de Sloukas, estel·lar amb 22 punts i 11 assistències, i la defensa local en el darrer quart, asfixiant, han acabat decantant un partit que els blaugrana havien madurat bé, durant 35 minuts.

Un partit en el qual els blaugrana han estat sense Svetislav Pesic, desqualificat en el primer minut de partit, després d’encarar-se amb un dels àrbitres, el lituà Gytis Vilius, en reclamar-li una falta. Sense el tècnic serbi, l’equip ha adquirit aviat el domini de la situació. Tot i els evidents problemes per controlar el rebot defensiu, la pressió a la primera línia –gran tasca als dos costats de la pista de Blazic– li ha permès obrir forat (14-21, 8’). Els blaugrana protegien molt la pintura, però el risc era de no arribar a tapar el tir exterior turc i, en aquest sentit, l’encert d’Ali (quatre triples al segon quart, i 17 punts a l’equador), els ha donat molt d’oxigen ja que, per dins, el Fenerbahçe ni tirava. A la mitja part el Barça Lassa dominava per la mínima (37-38).

L’arrencada del tercer quart ha estat esplèndida. L’equip va teixir un 0-12 de sortida (37-50, 24’) gràcies a una defensa esplèndida, a controlar el rebot ofensiu i a trobar l’equilibri perfecte entre joc interior i exterior. Els locals, però, no es rendirien i forçant pèrdues i continuant encertats des del perímetre, no han deixat de posar l’alè al clatell. Ja en aquest tram, ha començat a aparèixer Sloukas, com la peça determinant del partit. A més, en el darrer parcial, s’hi ha afegit una defensa extremadament física del Fenerbahçe, que ha ofegat del tot l’atac blaugrana fins al punt de posar-se per davant a menys de dos minuts del final (79-77, 39’). I ja no hi ha hagut manera de recuperar el control del partit.

Blazic, amb 15 punts, ha estat el millor del Barça Lassa.