FEB

Sergi Costa trenca el gel

LEB Plata. El Bàsquet Girona obté el seu primer triomf en la fase d’ascens en un partit en què, tot i no brillar, acaba resolent amb un fantàstic tercer quart liderat per Sergi Costa

GIRONA 66 CANTABRIA 63

BÀSQUET GIRONA:Jordi Trias (13), Xavi Costa (3), Cuéllar (6), Sergi Costa (19), Berry (12) –cinc inicial–, Angelats (1), Cosialls (1), Alzamora (3), Bolton (5) i Cizmic (3). 16/46 tirs de 2. 8/19 triples (5 Sergi Costa, 1 Xavi Costa, 1 Bolton, 1 Cizmic). 39 rebots (6 Trias). 11 assistències (4 Trias, 4 Sergi Costa). 68 valoració (22 Sergi Costa).CANTABRIA ESTELA:Oliver (11), Sutina (8), Samuels (6), Norris (6), Nakidjim (14) –cinc inicial–, Peña (3), Iradier i Kearse (5). 19/35 tirs de 2. 5/25 triples. 10/12 tirs lliures. 33 rebots. 7 assistències. 51 de valoració.PARCIALS:16-20, 15-8 (31-28), 19-14 (50-42), 16-21 (66-63).PÚBLIC:700.

La propera (24-03-19)

Zornotza-Múrcia; Estela-Almansa; Zamora-Girona; Juaristi-Villarrobledo; Navarra-Luc.; Marín-Azuqueca

El Bàsquet Girona va obtenir finalment el seu primer triomf en la fase d’ascens de la LEB Plata en superar a Fontajau el Cantabria Estela (66-63) en un partit irregular en què l’equip no va sobreposar-se completament a l’angoixa que el persegueix darrerament. L’aparició estel·lar en el tercer quart de Sergi Costa, que amb tres triples va liderar un parcial de 13-0, va ser determinant per trencar un rival molt erràtic però també molt lluitador.

Les coses van començar prou bé. Berry va fer-se fort sota l’anella rival i amb sis punts seguits marcava el camí a seguir (11-7), però un triple de Norris va provocar un col·lapse absolut en atac que ni Jordi Trias (0 de 5) va ser capaç de resoldre. Amb un parcial de 0-9 el Cantabria va capgirar el ritme del duel, tot i que també tenia els seus problemes en atac, sobretot en el llançament exterior.

En el segon quart després d’un inici que feia témer el pitjor (17-26), l’equip es va retrobar a partir de l’encert perquè el bàsquet no deixa de ser, de fet, un esport de precisió. Així, la bona defensa i quatre triples de Cizmic, Bolton i Sergi Costa (2) van servir per completar un parcial d’11-2 que servia per anar al descans amb una visió diferent de les coses (31-28) contra un rival que en els darrers cinc minuts havia estat incapaç d’anotar cap cistella.

El tercer quart va començar amb la primera cistella de Trias en el partit. Bona notícia. Però l’heroi del dia seria Sergi Costa, que amb el partit encara en el fang (37-30) va clavar tres triples en un tres i no res i va volar en un contraatac per completar un parcial de 13-2 que va disparar la diferència dels gironins (48-32). El partit semblava resolt, sobretot perquè el Cantabria no havia mostrat capacitat de capgirar un resultat com aquest. Els forans, però, van treure l’orgull i jugada a jugada van mirar d’igualar el resultat amb Norris com a jugador més determinant. En els minuts del darrer quart més intensos va aparèixer Trias, que amb els seus rebots, punts i assistències va acabar dinamitant la resistència dels visitants.