FEB

L’Spar Citylift perd bous i esquelles a Salamanca (80-53)

Bàsquet. Lliga femenina. Segona derrota del curs a la lliga de l’Uni, que cedeix a la pista d’Avenida, líder de la classificació ara ja en solitari

Würzburg segueix sent un escenari prohibit per a l’Spar Citylift, que enllaça 10 derrotes seguides a la pista d’Avenida i que encaixa la segona derrota aquesta lliga. Un resultat que deixa les castellanes líders en solitari i el projecte gironí allà on era des que va guanyar el títol el 2015, amb la darrera victòria gironina a Salamanca.Ara, el repte, serà recuperar l’equip a nivell anímic per dijous en la semifinal de l’Eurocopa, una fita històrica per a l’Uni i el bàsquet català. Perquè es fa difícil pensar que a nivell físic l’equip, amb Colhado molt afectada al braç i Reisingerova encara sense jugar millorin les seves prestacions en poques hores.

De més a menys

Gabby Williams assistida per Hamptonha donat el primer avantatge a l’Spar Citylift a la primera acció d’un partit que ha començat frenètic, sense error els dos primers minuts (6-7, amb 5 punts de Hampton, màxima anotadora del partit al descans amb 9). De Souza es feia gran a la pintura d’Avenida i, Colhado, petita en atac (1/9 tirs a la mitja part en 17:09). Però ha estatl’aparició de Jewell Loyd, amb dos triples seguits al final del darrer quart –Ortega havia posat deu jugadores a 3:59 per tancar el primer parcial– i dos tirs lliures amb el rellotge a zero per la falta d’Oma (20-17).

El segon quart ha començat fatal per a l’Uni. Sí, Laia Palau ha recuperat la pilota al servei inicial de les castellanes però una pèrdua de Dongue ha obert un primer parcial de l’Avenida (24-19 Robinson). Sense idees en atac (triple de Rosó, una cistella en 5 minuts) i amb una defensa en zona i les seves alternances al darrere, només una suspensió de Williams (31-26) donava senyals de vida de l’equip d’Èric Surís (36-26 al descans).

Un altre bon inici gironí al tercer quart ha permès l’Spar Citylift posar-se per davant amb un 0-12 a en quatre minuts i amb 4 punts de Colhado, autora del 36-38 en la continuació del bloqueig amb Núria Martínez (36-32 triple). Però Avenida ha tornat a imposar les rotacions i amb Givens i De Souza ha capgirat el marcador (49-41 triple de l’aler amb passat gironí). Llavors, dos triples seguits de nou de Loyd (55-43 han enfonsat la moral de l’Spar Citylift), que ha encaixat un parcial de 20-2 entre el final del tercer quart i l’inici de l’últim (66-43, Loyd u per u).

De Souza, a 1:53, ha fet el 78-51, una diferència que dona a més l’average a les castellanes i fa bones les declaracions de Miguel Ángel Ortega en la prèvia, que apuntava el desig de tornar el 79-53 del desembre, que trencava una ratxa de 8 partits i gairebé 20 mesos de monòleg blau en els duels Avenida-Spar Citylift.