Eurolliga

S’escapa el factor pista

Eurolliga. Koponen executa el seu ex-Barça amb una cistella al darrer segon i els de Pesic ja no poden ser quarts; els blaugrana dominaven de 12 punts (51-63) a 7:33 minuts per al final

Una cistella d’un vell conegut com Petteri Koponen al darrer segon després de deixar clavat Blazic després de frenar en sec i llançar des de quatre metres va enfonsar el Barça a Munic. És una derrota dolorosa perquè a dues jornades per al final els de Pesic, ja classificats matemàticament per a quarts, perden la possibilitat d’acabar en la quarta plaçai, per tant, tindran el factor pista en contra en la pròxima eliminatòria. Els blaugrana han d’assegurar la cinquena posició, cosa que sembla cosa fàcil, i tot fa albirar el duel esperat entre l’Efes i el Barça al millor de cinc partits amb el factor pista per als turcs. Tocarà, doncs, anar a guanyar almenys un partit a Istanbul.

Ahir a Munic la realitat és que el Barça va desaprofitar una ocasió d’or. D’entrada Hanga va rebre el permís del club per anar a Hongria, on havia mort el seu avi, que era com el seu pare. Seraphin tampoc es va recuperar i va quedar fora de la convocatòria. En un partit seriós els blaugrana van ofegar en defensa el Bayern en el retorn de Pesic a la que ha estat casa seva durant molts anys i on el seu fill Marko és el mànager general. Després d’un començament molt bo els alemanys van canviar la dinàmica gràcies a Barthel (9 punts) i Booker (9), però no apareixien ni Dedovic ni Williams (20-19). L’entrada d’Heurtel va activar els blaugrana, que van agafar un màxim de set punts (21-28). Però la resposta va ser immediata amb un 7-0 per igualar el matx. El Barça fallava sobretot en la transició defensiva, massa permissiva. Al descans tot estava obert (32-36).

Dues estirades

A la sortida del vestidor el Barça va fer un 0-7 (32-43) que va provocar un temps mort. Els alemanys van tornar dins el matx gràcies a Williams, que es va despertar, i Koponen (42-45). Després de dues tècniques a Ribas i Oriola per protestar el Barça semblava que trencava definitivament el matx quan a 7:33 per al final Heurtel va anotar un triple que va situar la màxima renda en el marcador (51-63). Els de Pesic, però, es van adormir i van començar a perdre pilotes. Els alemanys van trobar referents en atac, sobretot l’ex-NBA Williams, que va canviar la dinàmica. Un triple de Koponen certificava la remuntada (65-63), però quatre punts seguits de Claver donaven oxigen. El matx va entrar en un final a cara o creu i enmig d’un ambient de gala a l’Audi Dome qui va voler erigir-se com a heroi va ser un vell conegut com Koponen, que va enfonsar el Barça.

LES DADES

39:53
minuts
va estar sense anotar cap punt l’ex-Barça Dedovic. L’únic punt, de tir lliure. Tenia una mitjana de 10,7 per partit.
0
punts
va anotar Barthel després del primer quart, en què havia fet els 9 que havia anotat, que superen la seva mitjana (8,2).
11
jugadors
va utilitzar Pesic, tots els convocats, una cosa poc habitual de veure en el tècnic serbi. Hanga i Seraphin van ser baixa.

ELS VESTIDORS

No hem tingut la concentració necessària contra Koponen, no en el darrer tir, sinó en els que ha fet abans
Svetislav Pesic
Svetislav Pesic
No podem permetre que se’ns escapi un partit així, quan l’hem tingut tres cops, i que ens xiulin tècniques
Ante Tomic
Era un partit molt especial per a mi i estic feliç d’haver anotat la cistella final, el tècnic em va donar llibertat per fer-lo
Petteri Koponen

Buducnost i Khimki al Palau

Els blaugrana tenen encara dos partits per acabar la lliga regular i els dos els disputarà al Palau Blaugrana. Dijous vinent rebrà el Buducnost, que no s’hi juga res, en el retorn de l’ex-Barça Edwin Jackson. I en l’última jornada rebrà el Khimki, que tampoc s’hi juga res. Dos partits de tràmit per fer proves i rotacions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)