FEB

Set dies per trobar una cinc

Bàsquet. Lliga Femenina. Colhado serà intervinguda la setmana que ve i llavors s’iniciarà el compte enrere per fitxar una pivot sempre que la FEB consideri que la lesió és de llarga durada

Cop dur, un altre, per a l’Spar Citylift aquest curs. L’adeu de la interior titular d’Èric Surís aquesta temporada i l’anterior. L’anunci va ser dijous a la nit després de l’anada de les semifinals de l’Eurocopa contra el BLMA Montpeller (66-69 després d’eixugar el 39-57 que reflectia el marcador a l’inici de l’últim quart). És l’enèsim entrebanc d’una plantilla que, per no haver fet una pretemporada convencional –Laia Palau i Bea Sánchez, al mundial amb Espanya, van arribar la setmana abans que comencés la lliga i l’andalusa ja estava de baixa per lesió en la jornada 1–, gairebé no l’ha deixat de fer en tot el curs amb les arribades de Leia Dongue, la recuperació de Sánchez i el fitxatge de Gabby Williams per cobrir el lloc de Shay Murphy, amb qui va compartir vestidor en la copa. A Vitòria mateix, en la final, Júlia Reisingerova es va lesionar i tot just aquest dijous reapareixia més de 15 dies després. “Sempre he pensat en el millor per a l’equip i amb la baixa de la Júlia la meva prioritat era seguir” explicava la 31 de l’Uni dijous, argumentant el calvari de dolor que ha passat per no deixar l’equip més coix encara a dins.

Nàdia Colhado (1,93 m i 30 anys fets fa un mes) serà intervinguda aquesta setmana que ve, dilluns o dimarts, dels lligaments del canell de la mà dreta. I, aleshores, començarà el compte enrere de set dies que estableix la FEB per donar d’alta una jugadora fora del termini establert. Amb dues condicions. La primera és que la lesió es consideri de llarga durada. És a dir, que el període de recuperació sigui d’un mínim de quatre mesos. Fa dos anys, quan va ser la MVP de la Lliga Femenina amb Guipúscoa, la brasilera es va fer aquesta mateixa lesió a l’altre braç (esquerre) i va ser intervinguda al seu país. El seu primer partit amb l’Uni va ser la final de la Lliga Catalana a Reus, el 24 de setembre –22:17 a pista en el 63-71 que tornava el títol a les gironines contra el Cadí (12 punts i 5 rebots)–. L’últim del 2016/17 havia estat el 12 d’abril, ja lesionada, en el tercer dels quarts contra Ferrol (30:23 i 12 punts). A l’estiu amb Indiana Fever (WNBA) hi va jugar cinc partits i al juliol va ser donada de baixa.

La segona condició perquè l’Spar Citylift pugui donar d’alta una jugadora és que no vingui de fora de la Lliga Femenina. No es pot fer efectiu un transfer en aquests moments de la temporada, segons la normativa, i la pivot hauria d’estar en actiu en la competició estatal o que el seu anterior equip amb què va jugar fos de la Lliga Femenina. En aquest supòsit, les opcions són molt reduïdes a hores d’ara, malgrat que el passaport no sigui un impediment per la condició d’extracomunitària de Colhado. Ella i Hampton ocupen les dues places, Williams té passaport francès i Dongue (Moçambic) no s’hi considera per la FEB per ser cotonou, però sí per la FIBA –podria jugar com a extracomunitària, però en els quarts de final de l’Eurocopa el període de canvis ja estava tancat.

Les opcions se centrarien, doncs, en una jugadora que el seu equip estigués disposat a alliberar quan queden dos partits per acabar la fase regular –tres amb els d’aquest cap de setmana–. I que pogués ajudar l’equip d’Èric Surís, és clar, amb vista al play-off i una hipotètica final contra l’Avenida –De Souza amb l’Uni al davant es multiplica–. Dels 14 equips que hi ha, només el Ferrol a hores d’ara no s’hi juga res perquè ha baixat, ja. L’holandesa Chatilla van Grinsven (1,90 m i quarta de la lliga en rebots)–, la sueca Elin Gustavsson (1,90) o la nord-americana Shelby Cheslek (1,95) complirien els requisits. Bembibre, ja salvat però a un partit del vuitè lloc, tot i que avui juga a la Seu i ha de venir a Fontajau d’aquí a una setmana, és un altre dels equips susceptibles de ser consultats.

UNA ESCLETXA

L’Uni només pot donar d’alta una jugadora l’últim equip de la qual, o l’actual, sigui FEB

Exhaurides les places per anar a Montpeller

L’Uni Girona va anunciar ahir al migdia que havia esgotat les places que oferia per acompanyar l’equip en la tornada de les semifinals de l’Eurocopa, dijous que ve a Montpeller, en un paquet que incou el desplaçament amb autocar el mateix dia i l’entrada al partit. BLMA va cedir 50 entrades i l’Uni va establir un primer període amb prioritat per als abonats, que acabava ahir a les 19 h. La capacitat del pavelló de l’equip occità amb prou feines supera els 1.000 espectadors, res a veure amb Fontajau, que va registrar la seva millor entrada en partit europeu de l’Spar Citylift abans-d’ahir (4.300 persones).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)