FEB

L’Spar Citylift ensopega amb el Gernika (66-72)

Bàsquet. Lliga femenina. L’Uni enllaça la tercera derrota en set dies abans de la tornada de la semifinal, dijous a Montpeller amb 3 punts per remuntar

L’Spar Citylift ha enllaçat la tercera derrota en set dies, la primera amb el Gernika que no guanyava des dels quarts de final de la copa i que havia perdut els tres anteriors duels amb l’Uni.

Dinàmiques

Les gironines s’havien refet de les derrotes de la darrera setmana, dolorosa la d’Avenida a Salamanca i dolça la de dijous a Fontajau perquè deixava oberta una semifinal quasi perduda amb el -18 al final del tercer quart. L’estat d’ànim de l’equip s’ha vist al primer quart, amb un 3-8 d’inici i un parcial de 13-2 que obligava el Gernika a aturar el duel a 2:46 (21-15, contraatac de Williams en el seu novè punt). La diferència s’ha estabilitzat al segon quart (28-21, Palau de tres), fins que Gabby Williams i Keisha Hampton han tornat a coincidir a la pista i l’aler nord-americana amb passaport francès ha situat la màxima ne dotze dues vegades (35-23 i 37-25).

Però les basques han ajustat el marcador al tercer quart (54-48, Roundtree en un 3x1 al contraatac) i, amb només Hampton veient cistella, s’han posat a un a l’últim (58-57, Mazionyte també al contraatac) a 6:51 pel final.

Gabby Williams ha desfet l’empat a 58 en una altra contra, assistida per Oma a 4:29 i, Banham de tres, ha posat Gernika per davant per primer cop des del primer quart (60-63). Després, ella mateixa ha fet emmudir Fontajau amb un altre triple (62-66) a un minut abans del rosari de tirs lliures.