FEB

Torrent: “Encara no fem prou per l’esport femení”

Lliga Femenina. El president del Parlament anima l’equip a lluitar pel títol després de fer història a Europa

El president del Parlament, Roger Torrent, va visitar ahir les jugadores de l’Spar Citylift a Fontajau per felicitar-les personalment per la classificació històrica que van obtenir per a les semifinals de l’Eurocup i per animar-les a lluitar per la lliga. Abans, es va reunir amb el director general del club, Xavi Fernández, que el mes passat havia reclamat més suport de les institucions. “A Catalunya en l’esport femení en general l’exigència competitiva és molt alta, com ha de ser; aspirem a l’excel·lència però alhora econòmicament i pel que fa a l’estructura d’aquests clubs encara no es fa prou des de l’administració”, va admetre Torrent, que va parlar amb les jugadores acompanyat de l’antiga entrenadora del club, Anna Caula, ara diputada d’ERC al Parlament.

“En l’esport femení hem fet un salt molt important, però encara l’hem de fer molt més entre tots”, hi va afegir el president, que es va comprometre a tornar a Fontajau per veure la final de lliga. “Si hi arribem”, li va precisar el tècnic, Èric Suris. Torrent ja va presenciar en directe la victòria de l’Spar Citylift contra el Perfumerías Avenida en la lliga regular. “Aquesta rivalitat em sembla bé perquè ajuda a omplir pavellons i convertiria una victòria en la lliga encara en una final molt més meritòria.”

L’esport femení

“Soc dels que pensen, perquè n’estic convençut, que l’esport femení, no només el bàsquet, serà el que tindrà el recorregut més gran en els propers anys, fins i tot en les properes dècades, i l’administració hi ha d’ajudar. Hem de fer que la diferència que hi ha amb el masculí cada vegada sigui menor, per l’esforç que hi ha darrere, per la dedicació de les esportistes i perquè també té molt recorregut com a espectacle. És un repte de país”, va dir el president, que va remarcar l’èxit que va suposar la classificació –per primer cop– d’un club de bàsquet femení per a unes semifinals europees. “Aquestes gestes suposen més atenció mediàtica dels mitjans i això es pot traduir en més ajudes econòmiques i patrocinadors. És un cercle virtuós absolutament necessari per a l’esport femení, per omplir Fontajau per exemple”, hi va afegir.

L’equip tancarà demà la lliga regular en un partit a Fontajau contra el Guipúscoa (19 h). Només queda pendent saber quin serà el rival de quarts, que sortirà entre el Mann, l’Araski i el Càceres. Durant l’entrenament d’ahir Keisha Hampton es va queixar de petites molèsties al turmell i al genoll i va fer recuperació a la banda.

PROTAGONISTA

L’esport femení serà el que tindrà el recorregut més gran en els propers anys, fins i tot en les properes dècades
Hem de fer que la diferència que hi ha amb el masculí cada vegada sigui menor
Roger Torrent
PRESIDENT DEL PARLAMENT
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)