FEB

L’Spar Citylift comença els quarts de final amb triomf (69-59)

Bàsquet. Lliga femenina. Araski, més motivat i disposat, s’ha rendit a la superioritat girona amb un 8-0 al final del tercer quart (53-40)

1-0 i cap a Vitòria. És el millor del primer partit del play-off de l’Spar Citylift, el resultat.L’Uni ha resolt el duel amb un 8-0 inicial per esvair dubtes (han tornat amb el 0-8, i les gironines s’han vist 12-16 avall). Un altre 8-0 al final del tercer quart ha enllestit el duel, aprofitant les concessions d’Araski, molt més motivat i disposat a aquestes alçades de curs –eren vuit jugadores– que el conjunt que fa setmanes que no troba el to. A nivell col·lectiu, sobretot perquè hi ha solistes que desafinen de manera preocupant, a nivell individual.

Dos minuts. És el temps que ha necessitat l’Uni per demostrar de què és capaç: 8-0 amb triples de Williams i Núria i contra de Laia, assistida per l’aler nord-americana que, darrere, completava tres defenses seguides (recuperació per llançar contra, tap i rebots). Diallo de seguida ha fet la segona i, amb una rotació de 8, Araski ha pujat a cavall de l’Spar Citylift amb un 0-8 primer i un 0-6 després per tancar el primer quart (12-16 amb 9-13 rebots).

El segon quart tampoc ha tingut un inici de traca: 2-3 de l’Uni i 2-1-2 d’Araski. I en le fang, les verdes s’han mantingut davant (15-16, triple Núria, 2/3). Tornant a les individuals, l’entrenadora visitant ha tret Diallo quan Reisingerova s’ha assegut (18-22, triple de la interior canària).

El temps mort de Surís a 6:34 pel descans i la tornada de Palau per Buch –-4 al descans, com Hampton amb dues faltes (la tercera a 9:40 pel tercer quart– ha fet reaccionar l’equip: 18-19 suspensió de l’esquerrana i 24-22 assistència a Williams, de nou amb bones mans darrere. I davant, perquè amb 7 set punts (30-24, 2+1 d’ofensiu) ha liderat el 10-2 que donava el control a les gironines (31-4 en valoració al segon quart).

El triple de 9 metres, al límit de la possessió d’Izaskun (33-32) ha estat la única cistella visitant del tercer quart fins el temps mort d’Urieta 39-32 a (5:47). I hi ha tornat, la menuda base també al límit després (39-35). Sense Diallo, amb tres, Reisingerova ha estat una garantia sota el cèrcol (43-35, sisè punt després del descans). Hampton (43-35) i Buch (45-38) han estrenat el seu compte, corrent. Com Williams (47-40) i Dongue (49-40) després per establir una nova màxima des del 8-0 d’inici. Oma no ha volgut faltar a la cistella fàcil després de pèrdua verda (9 al tercer quart) i ha completat el 8-0 que enllestia el duel (53-40).

Edwards amb 5 punts (53-45, triple) a l’inici del darrer quart ha recordat que l’eliminatòria “no serà bufar i fer ampolles” com advertia Surís diumenge després de la segona derrota a casa en tres partits de lliga i quatre comptant l’europeu. Fins els quatre darrers minuts, el duel no s’ha animat, amb l’intercanvi de triples entre Oma (64-52) i Estebas (64-55). Izaskun hi ha dit la seva també de 6,75 m (65-58). Roberson a a 1:51 ha fet la cinquena i Hampton de rebot ofensiu ha fet el 68-59 a mig minut per acabar i el 69-59 –setè punt– de tir lliure amb el rellotge a zero (1/2).