Eurolliga

El Barça empata la sèrie contra l’Efes (72-74)

Bàsquet. Una excel·lent defensa contra les figures de l’equip turc i els punts de Hanga (17), que ha fet la cistella decisiva, han estat els factors clau

El Palau pot decidir el play-off de quarts de final entre el Barça Lasa i l’Efes després del triomf d’aquesta tarda dels blaugrana a la pista de l’equip turc (72-74). Si els blaugrana fan valer el factor pista en els dos següents partits aniran a la final a quatre de Vitòria. Una cistella de Hanga –el millor del partit– a 28 segons del final ha decidit un duel en què el Barça ha estat més sòlid i consistent però en el qual els turcs no s’han rendit en cap moment. De fet Simon, ha tingut a les seves mans un triple per decantar el partit.

El Barça ha fet un bon primer temps, sobretot en defensa i ha evitat una sortida com la de dimarts en tromba dels locals, que s’han vist obligats a jugar a remolc i sense encert L’equip de Pesic ha tingut paciència en atac i ha trobat Tomic quan ha calgut, que malgrat una defensa sempre al límit del reglament ha pogut treure l’equip de molts maldecaps. L’aparició de Hanga en el segon quart i les ajudes constants en defensa ha mantingut el Barça al capdavant abans del descans (34-38).

A la represa els turcs han aprofitat dues errades de Blazic en les passades i els problemes el Barça per controlar el rebot en defensa per capgirar el resultat amb Larkin exercint de líder (54-47). Els triples de Hanga i Smits i la defensa d’ajudes han donat aire al Barça abans d’afrontar els deu minuts finals (59-62). En l’últim quart l’Efes ha capgirat sis punts i després d’un dos més un de Micic s’ha posat per davant (72-71), però en les jugades següents ha topat contra una defensa més rocosa que mai.