Eurolliga

El Palau ha de decidir

El triomf a Istanbul, molt treballat, permet al Barça Lassa jugar a casa amb la sèrie empatada a 1 i tenir els dos partits per tornar a una final a quatre cinc anys després

L’Efes, bloquejat, no va poder anotar en el tram final

El Palau Blaugrana s’omplirà dimecres i divendres que ve per empènyer el Barça Lassa a un doble triomf que torni l’equip a una final a quatre, cinc anys després. Gràcies al triomf d’ahir a Istanbul, per recuperar el factor pista contra l’Efes, bloquejat davant la defensa del Barça, molt decidida malgrat els evidents riscos que prenia. El conjunt blaugrana va saber patir per aguantar la ratxa d’encert local, que després del descans es va situar a davant amb cinc triples en el tercer quart (59-54 en el 18è punt de Larkin, puntejat per Oriola ). Però la força col·lectiva es va imposar (59-60, triples de Hanga i Smits) i, en els tres darrers minuts, només un punt encaixat (72-71 de l’addicional de Micic) van permetre a Hanga superar Larkin a la línia de fons a 28,3 fer el 72-74.

Des del salt inicial

Blazic va anotar el 0-2 aprofitant la pilota del salt inicial, en cinc segons. Claver, el 0-4 quan s’havia disputat menys de mig minut, també al contraatac. I de nou sense la defensa d’Efes plantada, l’aler pivot feia l’11-15, amb un cop de dits després del teva meva de Singleton i Hanga que el pivot fallaria sota el cèrcol –duia 5 punts, triple inclòs (9-9)–. El Barça havia sortit mentalitzat i castigava el balanç turc. Però descuidava el seu, permetent cistelles a Dunston i Moerman: 16-19 amb quatre contraatacs locals en el primer quart, dues de cadascun, tot i el 5-9 en rebots.

El ritme era dels de Pesic, que a l’inici del segon quart obrien forat (16-24, triple de Pangos). Bé darrere, Oriola establia el màxim avantatge (17-26) abans que Larkin estrenés el compte blau en el segon quart, a 7:22 per al descans (20-26). Sense concessions –cap ofensiu turc a descans (12-17 amb 5 del Barça)– l’Efes es va haver de buscar la vida de lluny. Micic de tres i en suspensió ajustava el resultat, i Pleis esmaixava sol a sota per empatar a 32. Els canvis en el bloqueig ordenats per Pesic deixaven retratats els seus homes, però el duel seguia sent groc festuc i, quan Heurtel encistellava de tres després de bot en bloc directe es tancava la producció en joc: 32-35 a 2:17 per anar als vestidors. “Repetir, si és possible, el ritme de partit dels vint primers minuts”, era el desig mostrat pel tècnic a la televisió.

Una taca

L’únic lapsus català es va produir després de la represa: Blazic va regalar la pilota a camp propi a Larkin, primer (36-40), i a camp ofensiu, després (38-40). Tomic castigava Dunston (34-40 i 38-42) a dins i Hanga mantenia l’avantatge des dels 6,75 m (40-45), des d’on l’Efes va capgirar el resultat amb cinc triples en aquest tercer quart: Simon, 3/3 triples després del que havia anotat al principi (3-4). El contacte impedia al Barça anotar, i Moerman feia créixer la diferència a més d’una possessió, també amb el triple (49-45). El dotzè punt de Tomic justificava l’aposta interior (49-47), però Efes seguia sumant de lluny (52-47 Larkin) i, amb els canvis en tots els bloquejos, Dunston l’enfonsava sol, a sota (54-47). Heurtel, amb dues cistelles seguides, aguantava el tipus abans de marxar a la banqueta amb tres faltes (0-5 en el tercer quart llavors) però Larkin tornava a castigar els canvis trencant la cintura a Oriola (59-54) per respondre al segon de Singleton (56-54). El rebot era del Barça (19-27 en el tercer quart), que va tornar a trobar la cistella amb els triples de Hanga (59-57) i Smits (59-60) abans que Ribas, d’ofensiu i amb l’esquerra, tanqués el 0-8 amb el 59-62.

La primera cistella dels locals en l’últim quart va ser, és clar, un triple: 67-71 de Micic a 4:22 i després del d’Heurtel (64-71). Abans Hanga en una pilota canviada al cantó fluix (61-65) i Pangos (61-68) havien fet posar nerviós el Sinan Erdem Dome d’Istanbul des dels 6,75 m. Una bomba de Moerman (69-71) i el 2+1 del base serbi dels locals posaven a prova el Barça, que se’n va sortir defensant. Com en l’últim segon, amb la pilota escapant-se de les mans de l’expivot del Barça.

0
rebots
ofensius duia l’Efes al descans, per cinc del Barça (12-17). El domini es va mantenir (27-34).
5
triples
van anotar els locals en el tercer quart. Els blaugrana, amb quatre, seguien manant (59-62).
3
minuts
van estar els de Pesic sense encaixar en el tram final, i van fer una cistella: 72-74, de Hanga
Guanyar a aquí no és fàcil. Ningú se n’ha anat del partit: hem jugat concentrats els 40 minuts, i vull felicitar el meu equip per això
Nosaltres no hem canviat el nostre estil de joc. Marxem a Barcelona amb l’empat a un contra un gran equip en atac com és l’Efes
La defensa ha estat la clau. Ara toca celebrar una mica aquest empat a un i regenerar-nos per als propers partits
Svetislav Pesic
L’objectiu era guanyar un partit aquí, i ha estat molt dur, tal com esperàvem. Ara hem de resoldre a casa
Adam Hanga
Aquest resultat ens dona una gran dosi de confiança. Hem de mirar de resoldre al Palau i no haver de tornar a aquí
Pau Ribas
Això és ‘play-off’ d’Eurolliga i t’hi has de deixar la pell: has de defensar més dur. Al Palau hem de ser millors
Víctor Claver
Tothom ha aportat i havíem preparat molt bé el partit en defensa. Ha estat un partit molt dur i amb alts i baixos