Eurolliga

Una nit per oblidar

Eurolliga. Un Barça Lassa desconegut en defensa i en atac malbarata el factor pista i es mostra impotent per aturar l’allau de joc de l’Anadolou Efes, que pren avantatge en la sèrie de quarts de final

El Barça Lassa va malbaratar el factor pista en el play-off de quarts de final de l’Eurolliga en una nit per oblidar. El conjunt blaugrana va quedar molt lluny de la seva millor versió, tant en defensa com en atac, i es va mostrar impotent per aturar l’Anadolou Efes, que va desplegar tot el seu arsenal ofensiu. Shane Larkin, amb 30 punts i unes estadístiques espectaculars, es va convertir en un autèntic malson per a la defensa blaugrana i va aturar qualsevol símptoma de reacció blaugrana. A l’equip de Svetislav Pesic, amb uns percentatges nefastos en els llançaments de dos (18 de 46) i de tirs lliures (8 de 20), no li va sortir res, però haurà de girar full d’immediat perquè la sèrie es reprèn demà en el mateix escenari (21 h) i amb avantatge turc per 1-2. Si el Barça és capaç de refer-se i de restablir l’equilibri el cinquè partit es jugaria l’1 de maig al Sinan Erdem Dome d’Istanbul.

Un triple fàcil de Krunoslav Simon als 17 segons de joc va marcar la tònica dels dos primers quarts. L’Anadolou Efes va començar inspirat, anotant pràcticament en cada atac i molt efectiu en el llançament exterior. Vasilije Micic movia l’equip amb mestria i el Barça, en canvi, tenia molts problemes per anotar. El tercer triple del conjunt turc, obra del mateix Micic, obria l’escletxa fins als 11 punts (9-20). Svetislav Pesic ja havia esgotat el seu primer temps mort i, com tantes altres vegades, la reacció va arribar de fer un pas endavant en defensa i a través de l’incombustible Adam Hanga. Vuit punts consecutius de l’aler hongarès aturaven la sagnia i el primer triple de Pau Ribas reduïa encara més les diferències (20-24). En tot cas, el primer acte acabava amb avantatge visitant després d’un bàsquet de l’exblaugrana Tibor Pleiss a l’últim segon (20-26). Semblava que el panorama podia canviar en el segon quart, però les errades locals en els tirs lliures tornaven a donar la iniciativa al conjunt turc. Els llums d’alarma es van encendre quan el jugador blaugrana més clarivident, Hanga, es lamentava del genoll dret després d’una mala caiguda i havia de tornar a la banqueta. L’Efes jugava a pler i exhibia tot el seu potencial ofensiu amb una nova estrebada (32-46). Una de les poques bones notícies per a l’afició blaugrana va ser la tornada de Kevin Seraphin, que va reaparèixer després de més d’un mes sense jugar. El poderós pivot francès va demostrar que ja està recuperat, però no va poder evitar que el conjunt turc arribés a l’equador amb un còmode avantatge de 13 punts (39-52) després d’un triple final de Larkin.

Reacció efímera

El Barça estava tocat, però no havia dit la seva última paraula i ho va demostrar just després de la represa amb dos triples de Hanga, recuperat de l’ensurt, i Kuric, i un bàsquet de Tomic que retallaven les diferències fins als 5 punts (47-52). Per uns moments, el partit es va convertir en un intercanvi de cops, però Larkin, sublim, va tornar a aparèixer i va tornar a portar el partit al seu terreny. El Barça, pèssim en els tirs lliures (8 de 20), va començar a perdre pilotes i va facilitar la feina al rival, que embalat va resoldre el partit abans del darrer quart, amb un parcial de 18-32 que deixava la victòria blaugrana en una missió impossible. Sense possibilitat de capgirar el guió, el Barça va fallar cistelles incomprensibles i ni tan sols va poder guanyar el darrer parcial (11-18). El partit se li va fer etern i va acabar sucumbint per un dolorós 68-102. La patacada va ser de consideració, però toca girar full.

LES REACCIONS

No sé què dir. Estic decebut i avergonyit. No ho acabo d’entendre, però ens queda un partit
Ante Tomic
PIVOT DEL BARÇA LASSA

LA XIFRA

Jugant al Palau, encara tenim la possibilitat de forçar un cinquè partit i de resoldre a Istanbul
Pierre Oriola
aler pivot del barça lassa
El partit ha estat un desastre, no hem estat prou agressius en defensa i els hem permès que fessin bàsquets fàcils
30
Punts.
Larkin va ser un autèntic malson amb 6 triples de 7 intents i 5 de 5 en llançaments de dos.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)