ACB

Quan s’acaba la paciència

Bàsquet. ACB. Séraphin, que acaba el contracte aquest estiu, no ha tingut regularitat en el joc per les lesions i Pesic no el va castigar per casualitat

Què ha passat perquè Pesic, que si alguna cosa té és experiència i intel·ligència, infligeixi públicament un càstig com el que va infligir a Séraphin a Andorra que va veure tothom? La història ve de lluny, abans que arribés el tècnic serbi al Barça. La seva història es remunta a quan va arribar al Barça amb Sito Alonso a la banqueta. Les seves arribades tard als entrenaments van ser moltes i, evidentment, també les multes. A més, només va poder jugar 14 partits a l’ACB –una tercera part– i 15 –la meitat– a l’Eurolliga. Durant tot aquest procés ha canviat l’entrenador però hi ha hagut el director esportiu Nacho Rodríguez, que coneix la situació.

L’esbroncada del partit contra el MoraBanc arriba després de l’empipada de Pesic en el partit contra el València. El pivot francès no va fer el que se li va demanar a la pista i la conseqüència va ser que entre Dubljevic (14 punts), Tobey (11), Thomas (10) i Labeyrie (4) van fer molt de mal. Durant el matx Pesic ja li va recriminar que no estava fent defensivament coses que li demanava. En aquell partit, que el Barça va perdre (72-78), Tomic era baixa per lesió –igual que diumenge a Andorra– i Pustovyi no va jugar ni un segon. El tècnic serbi va preferir jugar amb Oriola de cinc i Séraphin només va estar a la pista 18 minuts.

Missatge directe

Pesic no va intentar evitar donar explicacions després del partit, tot i que els mitjans que hi havia a la roda de premsa on va donar les explicacions pertinents eren d’Andorra. El tècnic serbi va ser molt clar: “A Séraphin l’hem ajudat des de la seva arribada al club. Jo, l’staff tècnic, en Nacho [Rodríguez]... Tots! I ell no està content. Vaig decidir donar-li descans i a partir d’ara ha de donar les gràcies a tots per aquests dos últims anys al Barça. S’ha castigat ell mateix, i que pensi.” Amb Tomic lesionat, cal veure quina reacció tindrà el francès i escoltar la versió dels fets per part de Séraphin.

LES DADES

27
partits
es va perdre el curs passat a l’ACB i 15 a l’Eurolliga, més de la meitat dels disputats
7,8 i 8,3
punts
de mitjana ha fet Kevin Séraphin aquesta temporada a l’ACB i a l’Eurolliga. A la lliga estatal s’ha perdut vuit partits per lesió. A la competició europea, set.
2010-17
Anys
que va estar a l’NBA defensant primer la samarreta dels Washington Wizards (2010/2015), després la dels Knicks (2015/2016) i finalment la dels Pacers (2016/2017)
10
partits
va jugar el curs 2011/2012 amb el Baskonia aprofitant el ‘lockout’ a l’NBA. Va fer 7,7 punts de mitjana

Toolson i Murphy no jugaran més

El Baxi Manresa continua de molta mala sort. En el tram decisiu del curs, quan s’està jugant el play-off, els de Joan Peñarroya tenen molts problemes de lesions, que s’afegeixen als que han arrossegat durant la temporada amb la marxa de peces clau com Renfroe o Doellman. Si Fisher es va fer un trencament de fibres i ha estat de baixa els últims partits, ahir es va saber que Ryan Toolson té un pinçament a l’esquena i que Murphy té un esquinç al genoll. Cap dels dos podrà jugar el que queda de la lliga regular. Si el Manresa entra al play-off s’espera que juguin.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)