Eurolliga

El CSKA tomba l’Efes i aixeca l’Eurolliga (83-91)

Bàsquet. Els russos, imperials des de la línia de tres (14/22) i més forts en el joc interior, conquereixen el vuitè títol tot i l’oposició de Larkin (29 punts)

El CSKA ha aixecat el seu vuitè gran títol continental després d’imposar-se a Vitòria en una gran final de l’Eurolliga a l’Efes Pilsen, que ha arribat esgotat als minuts finals (83-91). Els russos han estat letals des de la línia de tres (14 de 22), la principal arma precisament de l’Efes, que ha gaudit de la millor versió de Larkin (29 punts), però que ha trobat a faltar Micic i que en moltes fases s’ha vist superat pel poderós joc interior del CSKA. L’aler Will Clyburn (20 punts, 4 triples i 4 rebots) ha estat escollit l’MVP de la final.

La final ha començat amb un ritme trepidant, amb els dos equips intercanviant i jugant amb més rauxa que seny. Després d’un espectacular alley hoop de Hunter a passada de De Colo (12-12) els russos han pres la iniciativa de la mà del tot terreny Higgins, que ha acabat el primer quart amb dos triples i completant un parcial de 0-11 del seu equip que ha deixat l’Efes tocat (20-29). Micic no han trobat el seu ritme i els exteriors del CSKA no només han mossegat amb eficàcia al darrera sinó que han anotat fàcil des dels tres punts (5/7).

El CSKA ha començat el segon quart a tot drap. Triple de Sergio i dansa de Hines davant Pleiss (20-34). El segon triple de Clyburn (7 de 9 en aquell moment) ha estabornit els d’Ataman, que han tornat al partit de la mà de Dunston, imperial sota les anelles. Al final un triple marca de la casa de Micic i tres tirs lliures de Larkin han deixat el partit pràcticament al minut 0 (42-44).

Simon ha completat la remuntada turca només començar el tercer quart amb un triple, però ha estat un petit miratge. Dunston s’ha carregat amb quatre faltes i Higgins i Clyburn (8 de 10 triples entre tots dos) han fet beure a l’Efes la seva pròpia medicina (52-63). A sota, l’Efes s’ha quedat sense referent i Hunter i Hines han fet el que han volgut. Però malgrat tot els turcs no han abaixat el cap i amb un triple de Larkin al límit s’han col·locat 62-68.

El CSKA ha començat un altre cop un quart, l’últim, disposat a trencar el partit (64-73) després d’un dos més un de Hackett. L’Efes ha respòs amb un 15-5 de parcial amb Dunston resistint com un campió amb quatre faltes i fent mal a les dues anelles. Simon, Micic i Larkin han tornat l’equip al partit (81-85) a dos minuts del final, però a partir de llavors la defensa dels homes d’Itudis ha estat implacable.

Entre els més feliços Hines, que ha sumat la seva quarta Eurolliga, dos amb el Panathinaikòs i dos amb el CSKA.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)