Eurolliga

Mobilitzats per Europa

El president, Cayetano Pérez, assegura que el club ja té suport institucional i empresarial per jugar l’Eurolliga 2019/20

Vol que l’atractiu de la competició faci incrementar el nombre d’abonats fins als 2.200

El president de l’Spar Citylift, Cayetano Pérez, va confirmar ahir que l’equip jugarà l’Eurollliga 2019/20 després dels dubtes que havien sorgit sobre la viabilitat econòmica de la competició després que l’equip aixequés la lliga a Fontajau. El president, amb un missatge dirigit a l’afició a través de les xarxes socials, va explicar que després de “llargues setmanes de converses i negociacions amb les institucions públiques” –Ajuntament, Diputació i Generalitat– ha obtingut el suport necessari per poder fer front a la competició que reuneix els grans clubs europeus. Serà la segona vegada que l’Spar Citylift juga l’Eurolliga. Ja ho va fer la temporada 2015/16.

Pérez també assenyala que el club rebrà suport addicional dels patrocinadors i del teixit empresarial gironí. “Hem pogut fer realitat aquest repte gràcies a la participació de les empreses privades. Els actuals patrocinadors ens han promès un sobreesforç respecte al que actualment estaven fent. A més, el teixit empresarial gironí també ens ha donat suport i vol entrar en aquest projecte.” El president va recordar que el suport de l’afició ha estat decisiu aquesta temporada i ho ha de continuar sent: “Sense el seu suport no seria possible tot això. Fontajau feia molt de goig, i per a la propera temporada ens hem marcat el repte d’arribar als 2.200 abonats. Hem incrementat l’abonament en 15 euros, però per contra podran gaudir de 23 partits i de la millor competició europea.”

Pérez va agrair el suport de totes les persones amb les qual s’ha reunit les últimes setmanes. “La vicepresidenta del govern, Meritxell Budó, va tenir molt bona predisposició des del primer moment, igual que el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras; el president de la Diputació, Miquel Noguer, i l’alcaldessa Marta Madrenas. Entre tots n’hem parlat i tenim la promesa que podrem jugar l’Eurolliga.”

Una altra galàxia

L’Eurolliga és la gran competició mundial de clubs, juntament amb la WNBA. Els quatre equips que van jugar l’última final a quatre –Ekaterinburg (campió), Dinamo Kursk (subcampió), Sopron (tercer) i Praga (quart)–hi tornaran a ser juntament amb el Fenerbahçe (campió de Turquia), el Basket Schio (campió d’Itàlia), el Polkowice (campió de Polònia) i el Castors (campió de Bèlgica). Els dos representants francesos de la passada edició, el Bourges i el Carolo, deixaran pas al Lió i el Montpeller, els dos finalistes de la lliga aquesta temporada. El sorteig de la fase regular –dos grups de vuit– es farà a principis de juliol. L’Spar Citylift, com a campió de la lliga espanyola, serà cap de sèrie. Això pot propiciar que l’Avenida es vegi obligat a jugar una fase prèvia, com ja va passar la temporada 2015/16. En tot cas, fins que no s’hagin inscrit tots els equips la FIBA no establirà el rànquing dels clubs. Ara bé, és impossible que la federació espanyola faci una maniobra com la que va intentar protagonitzar el 2015 quan va col·locar l’Avenida com a cap de sèrie per sobre de les gironines contravenint les normes de la pròpia competició. Aquell incident va servir, com a mínim, perquè s’aclarís que el campió de la lliga espanyola fos considerat el número 1 del rànquing per la FIBA.

La temporada passada es van inscriure 20 equips en l’Eurolliga femenina. Dotze van anar directament al quadre final –entre ells, el campió de la lliga espanyola, Avenida– i els altres vuit s’hi van jugar l’accés en una eliminatòria prèvia. La participació en l’Eurolliga assegurarà a l’Spar Citylift jugar com a mínim els 14 partits de la fase regular –el mateix nombre que va jugar en total en l’Eurocup–. Aquests partits es poden ampliar si l’equip queda entre els sis primers del grup. Els quatre primers accedeixen als quarts de final de l’Eurolliga i el cinquè i el sisè van directament als quarts de final de l’Eurocup. En tot cas, l’Spar Citylift tindrà un dels pressupostos més baixos –segurament el més baix de tots– i cada partit serà una odissea.

En l’anterior participació l’equip, que en aquella ocasió dirigia Miguel Ángel Ortega, va quedar últim de grup, amb quatre victòries i deu derrotes. Un altre exentrenador de l’equip, Roberto Iñíguez, ara al Dinamo Kursk de Rússia, podria tornar a Fontajau.

LES DADES

2.200
Abonats.
És l’objectiu que s’ha proposat el club per a la temporada vinent amb l’equip a l’Eurolliga.
4-10
Balanç.
L’equip ja va tastar la duresa de la competició en l’Eurolliga 2015/16 amb l’últim lloc de grup.
14
Partits.
Són el mínim que s’assegura l’equip en la fase regular de la gran competició europea.
També hem treballat intensament per obtenir el suport necessari de les institucions
Cayetano Pérez
PRESIDENT DE L’SPAR CITYLIFT
Els actuals patrocinadors ens han promès un sobreesforç respecte al que actualment estaven fent

Pendents d’Èric Surís

A banda de la configuració d’una plantilla que pugui competir amb garanties en la principal competició europea, el club encara està pendent de la continuïtat de Èric Surís, que té ara un altre al·licient, dirigir per primer cop un equip en l’Eurolliga. El club i l’entrenador es van donar un marge de temps. La planificació de la futura plantilla s’haurà de fer ara pensant en termes d’Eurolliga i no d’Eurocup, que era la competició que tenia previst disputar el club.

Reisingerova, oficial a València

El València Bàsquet va fer oficial la incorporació de la pivot Julia Reisingerova per a la temporada que ve. La pivot txeca (1,94 m i 21 anys) va jugar la temporada passada amb l’Spar Citylift, amb el qual ha guanyat la lliga i va ser designada com a jugadora més valuosa de la final. “Estic molt feliç de la meva incorporació per a l’any vinent, no puc esperar a conèixer-vos a tots i disfrutar allà de la temporada de bàsquet”, va dir Reisingerova en un comunicat del club. El València Bàsquet també ha fitxat per a la temporada que ve Raquel Carrera, Leticia Romero i Queralt Casas, i ha renovat els contractes d’Irene Garí, Meiya Tirera, Tamara Abalde, Marina Lizarazu, Rebeca Cotano i Joy Adams.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)