Eurolliga

Una altra revolució al Palau

Bàsquet. Amb un acord tancat amb Higgins (CSKA), el Barça mira ara a Abrines, Sloukas (Fenerbahçe) i Milutinov (Olympiacòs) per fer un altre salt endavant a Europa

El Barça Lassa es va quedar a les portes de la final a quatre de Vitòria i el club farà un altre esforç perquè l’equip faci un salt més de qualitat mentre espera que es faci oficial la renovació de Svestilav Pesic, un fet que no ha impedit que des de les oficines es treballi per millorar sensiblement la plantilla per a la temporada vinent. L’acord que molts mitjans ja han confirmat per fitxar una de les grans estrelles del CSKA, l’escorta Cory Higgins, no serà l’únic. Àlex Abrines és el desig que té la secretaria tècnica per reforçar el perímetre i formar parella precisament amb Higgins, que ja ha rebutjat l’opció de renovar pel seu actual club.

Abrines va deixar els Thunder de l’NBA per motius personals després d’haver jugat 174 parits amb la franquícia d’Oklahoma amb unes mitjanes de 5,3 punts, 1,4 rebots i un 37% d’encert en els triples. L’aler (1/8/1993) té tota una carrera per davant i el Palau Blaugrana sembla el lloc ideal per recuperar la il·lusió pel bàsquet i per desplegar tot el seu potencial i talent. El balear ja va defensar la samarreta del Barça des del 2012 fins al 2016.

El Barça també ha fet una oferta a una altra de les grans estrelles del bàsquet europeu, el base grec Kostas Sloukas (15/1/1990). L’exterior ha fet a l’Eurolliga unes mitjanes d’11,8 punts, 2,2 rebots, 4,8 assistències i 15,2 de valoració. L’oferta blaugrana és de dos anys amb un tercer d’opcional. El Fenerbahçe intentarà retenir-lo però la temporada vinent Zeljko Obradovic tindrà menys pressupost que aquesta. Sloukas vindria a cobrir la baixa d’Heurtel, que acaba contracte i que amb la presència del grec a l’equip i l’arribada de Higgins, que també pot jugar de base, no tindria lloc a la plantilla.

Pel que fa al joc interior, ahir la ràdio d’Atenes Sport FM va informar que el Barça ha fet una oferta de set milions d’euros per un contracte de tres temporades per al pivot serbi de l’Olympiacòs Nikola Milutinov (2m12). El jugador (30/12/1994) té un any més de contracte però el seu club, que ha estat sancionat amb el descens de categoria a Grècia per no presentar-se a un partit del play-off, acceptaria una oferta econòmica per traspassar-lo.

Abans d’entrar s’ha de deixar sortir

El Barça no només ha de resoldre la renovació de Pesic. Amb la més que probable arribada de Higgins i l’interès que el club mostra per Sloukas és evident que no considera ara mateix una oferta de renovació a Heurtel. També acaben contracte Seraphin, Blazic, Chris Singleton i Víctor Claver. Pesic està especialment satisfet amb Singleton, però és un dels jugadors que més cobra de la plantilla. De Seraphin, en canvi, hi ha pocs dubtes que el club intentarà substituir-lo per un altre pivot.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)