FEB

El Bàsquet Girona aposta per la continuïtat

Bàsquet. Àlex Formento continuarà com a entrenador en la segona temporada a LEB Plata, funció que compaginarà amb la direcció esportiva

El Bàsquet Girona, que presideix Marc Gasol, treballa en silenci per preparar la segona temporada a LEB Plata després d’un curs amb alts i baixos en què l’equip va mostrar solidesa en la primera fase i irregularitat en la segona. L’aposta a la banqueta per afrontar el nou repte serà la de mantenir-hi Àlex Formento, que continuarà també en la direcció esportiva. Formento va agafar l’equip quan Quim Costa va deixar el càrrec després d’una mala ratxa de resultats en la fase d’ascens. Després d’un inici titubejant Formento va fer reaccionar l’equip i amb una ratxa de quatre victòries en cinc partits es va plantar a l’última jornada de la fase regular lluitant per accedir al play-off d’ascens a la LEB Or.

La continuïtat de l’entrenador, amb tot, només és un primer pas per donar forma a la futura plantilla, encara plena d’incògnites, començant per la decisió que prengui Jordi Trias, jugador absolutament determinant durant l’última temporada. Un dels veterans que probablement no continuarà és el pivot Alfons Alzamora, que l’any passat no va decidir fins ben entrada la pretemporada mantenir-se un curs més en actiu per ajudar sobretot els jugadors més joves.

Més competència

La LEB Plata 2019/20 serà molt més dura que la d’aquesta temporada. El descens del Barça B i el Prat, dos equips amb jugadors joves de gran talent i amb més possibilitats econòmiques que el Girona i altres rivals, apujarà el nivell sobretot del grup en què hi haurà els equips catalans. L’Hospitalet s’ha mantingut i el Vic ha baixat i serà substituït pel Pardinyes de Lleida, que debutarà en la categoria.

LA DADA

24-20
balanç
de la temporada 2018/19, en què l’equip va ser competitiu però també excessivament irregular
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)