FEB

Surís, capítol quart

Èric Surís renova per l’Spar Citylift Girona i dirigirà l’equip de la seva ciutat per quarta temporada consecutiva

“Cada temporada hem fet una passa endavant. Mantenim la confiança i la il·lusió”, explica l’entrenador

L’al·licient de disputar l’Eurolliga era un caramel massa llaminer perquè Èric Surís no acceptés continuar al capdavant de l’Spar Ciylift Girona. La confirmació que l’equip jugaria la màxima competició europea de clubs va tenir lloc la setmana passada, després que el club s’assegurés el suport addicional de les institucions públiques, però també dels patrocinadors privats i del “teixit empresarial gironí”, segons va explicar el president del club, Cayetano Pérez. Amb aquesta garantia, les negociacions entre el tècnic i el club han acabat arribant a bon port i ahir, just després de tornar de la primera concentració amb la selecció espanyola sub-20, que dirigirà aquest estiu, es va confirmar la renovació de Surís per una temporada més. Serà la quarta del tècnic gironí liderant la banqueta del club de la seva ciutat i la primera en què tindrà l’oportunitat de dirigir-lo en l’Eurolliga.

“Estic molt agraït al club per la confiança dipositada en mi, una confiança que ve de tres temporades, per liderar aquest projecte des de la banqueta”, explicava ahir Surís en unes declaracions difoses pel club. La bona temporada de Surís no havia passat desapercebuda entre els clubs rivals. El títol de lliga i la classificació per a les semifinals de l’Eurocup, èxit sense precedents en el bàsquet català, havien dotat Surís d’un crèdit que li ha proporcionat ofertes de clubs europeus. Finalment, però, Surís les ha rebutjat totes. Ha decidit no moure’s de la seva ciutat i ha optat per continuar un projecte que sent com a seu i que encara pot créixer.

Passes endavant

A més de la possibilitat de jugar l’Eurolliga, l’evolució en positiu de l’equip en aquests tres anys a la banqueta també és molt valorada pel tècnic. Surís va arribar al club la temporada 2016/17, procedent del CB Salt, equip amb el qual havia assolit l’ascens a l’EBA dues temporades abans. En els seus dos primers cursos amb l’Spar Citylift Girona va aconseguir el subcampionat tant en la lliga com en la copa. Aquest any, el palmarès del club gironí encara ha crescut més. D’entrada, amb el segon títol de lliga en la història del club –el primer, amb Roberto Íñiguez com a entrenador, va arribar el 2015–, després de derrotar en la final un equip com l’Avenida, que té una plantilla més potent i un pressupost més alt. A més, l’Spar Citylfit Girona ha tornat a ser subcampió de copa –va perdre la final contra l’Avenida (79-71)– i ha arribat a les semifinals de l’Eurocup, eliminatòria mai assolida per cap equip català femení en cap competició europea. L’equip gironí va acabar perdent contra el Montpeller.

“Estic satisfet perquè l’equip crec que no ha parat de créixer. Cada temporada ha fet una passa endavant. Mantenim la confiança, la il·lusió i la motivació per afrontar aquest nou repte, que alhora és un gran premi, com és el fet de defensar el títol [de la lliga] i participar en la màxima competició europea [l’Eurolliga]”, explica Surís. El tècnic gironí reconeix que això és un gran al·licient per continuar vinculat a l’Spar Citylift: “Encara provoca aquest punt afegit de motivació i d’il·lusió. Sens dubte, això fa venir ganes de fer un gran curs al costat de la nostra gent.”

Els èxits han arribat superant molts obstacles en el camí, un mèrit afegit més a l’historial de Surís. L’Spar Citylift va haver de refer-se primer de la marxa per motius familiars, just després de la final de copa, de la màxima anotadora de l’equip, l’americana Shay Muprhy. Després va haver d’encaixar la baixa per lesió de la pivot titular, la brasilera Nádia Colhado. Julia Reisingerova, ara al València, la va substituir a la perfecció després de superar també una lesió i es va convertir en la jugadora més valuosa de la final de lliga contra l’Avenida.

La renovació de Surís és el segon moviment de l’Spar Citylift per al curs que ve. El primer va ser el fitxatge de la jove alera pivot María Araújo (1997), que aquesta temporada ha jugat la lliga polonesa amb el Wisla

Un abonament general de 95 euros

L’abonament general per a la temporada que ve costarà 95 euros, un 15% més que aquest últim curs. L’increment s’explica per la participació de l’Spar Citylift Girona en l’Eurolliga. Aprofitant que jugarà la màxima competició europea per segona vegada en la seva història, el club gironí té l’objectiu d’incrementar el nombre d’abonats i passar dels 1.809 de l’última temporada als 2.200. L’abonament per als més grans de 65 anys costarà 80 euros i l’abonament infantil, 30 euros. L’Spar Citylift també posarà a la venda un pack familiar d’entre 60 i 80 euros, segons el nombre de persones abonades.

Un 79% de victòries

L’Spar Citylift ha aconseguit un 79% de victòries en les tres temporades d’Èric Surís a la banqueta. El tècnic gironí ha dirigit un total de 138 partits entre totes les competicions, dels quals n’ha guanyat 109 i n’ha perdut 29.

En la competició de lliga, la més llarga, el percentatge de victòries s’eleva fins al 82,9% (77-16), amb un 84,6% de victòries en temporada regular (66) i un 73,3% en els play-offs pel títol (11). Per temporades, l’última ha estat la de més victòries i millor percentatge (40 per 10 derrotes, 80%). L’anterior va ser de 35-10 i en fa dues, de 34-9.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)