NBA

Guerrers amb punts dèbils

NBA. Els Warriors, campions quatre de les darreres cinc temporades, afronten la final contra els Raptors de Marc Gasol amb les baixes de Kevin Durant i DeMarcus Cousins

La final de l’NBA comença aquesta matinada (3.00 h) amb un duel inèdit en què els Raptors de Marc Gasol haurien d’arribar com a convidats de pedra contra els Warriors, que han guanyat quatre de les darreres cinc finals. L’equip d’Oakland, amb tot, no les té totes –almenys per escombrar els canadencs– per culpa de l’estat físic de Kevin Durant i DeMarcus Cousins, que seran baixa en els dos primers partits, que es jugaran a Canadà.

Els Warriors no van necessitar Durant en l’eliminatòria contra els Trail Blazers (4-0) perquè Stephen Curry es troba en estat de gràcia (36,5 punts i sis triples per partit) i Klay Thompson i Draymond Green no fallen mai quan arriben les eliminatòries pel títol.

Els Raptors, que en les apostes van clarament per sota, no tenen res a perdre i disposen, com Curry, d’un guanyador nat: Kawhi Leonard (31,2 punts i 8,8 rebots per partit en els play-off). L’aler ja va liderar els Spurs a un títol, el del 2014, i és el principal beneficiat de la baixa provisional de Durant. Al menut i brillant base Kyle Lowry li arriba també l’oportunitat de la seva vida després de set temporades a Toronto i d’haver completat probablement el seu millor curs com a director de joc (8,9 assistències per partit).

La defensa de Marc

El pivot de Sant Boi aspira a ser el segon jugador català que es posa l’anell, després que ho va fer el seu germà als Lakers, i per fer-ho haurà de ser absolutament determinant sota les anelles. L’equip confia en la seva capacitat d’intimidació en defensa –sobretot sense Cousins a l’altra banda–. Gasol no ha brillat especialment en atac però ha aparegut el jove camerunès Pascal Siakam per equilibrar aquesta situació. Ibaka, per la seva banda, és el sisè jugador i el seu impacte també ha de ser rellevant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)