ACB

David contra Goliat a Manresa

ACB. Quarts. El Baxi Manresa tanca un curs de somni atropellat pel Madrid, que en fa prou amb 15 minuts per sentenciar agafant 24 punts (11-35) i trencar el partit

Amb Pep Guardiola a la llotja el Baxi Manresa va posar el punt final a una temporada de somni en què ha entrat al play-off en el seu any de retorn a l’ACB, fet que no passava amb cap equip des de feia 17 anys. Els de Joan Peñarroya, però, poden anar-se’n a fer vacances amb el cap ben alt perquè han fet una cosa irrepetible. Ara toca reflexionar, buscar recursos i deixar clar que això que han fet és molt difícil perquè el curs vinent compaginant l’ACB i la competició europea no serà gens fàcil. És l’hora de Román Montañez, un director esportiu que tindrà molta feina.

En els quarts de final simplement el Baxi Manresa no ha tingut cap opció perquè ha topat amb el recital del Madrid. D’entrada els de Pablo Laso van sortir llançats amb un 0-10 que va obligar a demanar temps mort Joan Peñarroya després de dos triples de Rudy. Els manresans van continuar sense trobar opcions en atac sobretot pel joc físic del Madrid, que, a més, va començar a trobar més jugadors que s’afegien a la festa. La renda va anar augmentant progressivament amb la impotència sobretot en el joc interior, on Lalanne i Sakho no podien fer res. Un triple de l’ex-Manresa Llull va servir per deixar clar que no hi hauria cap possibilitat. Abans del descans, amb festival des de la llarga distància dels blancs, la diferència es va disparar fins a 24 punts (11-35), amb el partit vist per a sentència. A partir de llavors l’únic al·licient era veure la màxima diferència que hi hauria al marcador, que van ser 32 punts al segon temps.

LES DADES

2002
Darrer
any que un equip que acabava de pujar de la LEB a l’ACB es va classificar per al ‘play-off’ com ha fet el Manresa. Fa 17 anys va ser el Lleida.
21
anys
feia que el Nou Congost no veia un ‘play-off’ pel títol. El darrer cop havia estat quan es va guanyar la lliga ACB.
10,4
punts
de mitjana ha fet Lundberg aquesta temporada, que li ha servit per tenir ofertes i fa que sigui difícil que continuï a Manresa.

ELS VESTIDORS

Ens sap greu haver acabat així perquè no anem sobrats de talent
Joan Peñarroya
La temporada es resumeix mirant el Nou Congost
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)