FEB

El gran salt de qualitat

L’Spar Citylift fitxa una de les referències del bàsquet europeu, Sonja Petrovic

Millor jugadora de l’Eurolliga el 2018, la sèrbia és una mostra de l’aposta del campió de lliga pel retorn al màxim nivell continental

L’Spar Citylift acaba de fitxar una de les referències del bàsquet europeu, Sonja Petrovic (1989, 1,89 m). Un moviment difícil d’imaginar fa tot just un parell d’estius, quan Noemí Jordana i Anna Carbó, les ànimes de l’equip que va guanyar la lliga el 2015, havien deixat el bàsquet. El setembre del 2017, l’Uni aprofitava una oportunitat del mercat d’allò més llaminera i aconseguia els serveis de Núria Martínez. Tothom sap i ha pogut comprovar l’impacte de l’arribada de Laia Palau l’estiu passat. Lligar la MVP de l’Eurolliga el 2018 confirma l’aposta del campió de lliga per passejar, amb la samarreta groga que tanta fortuna ha fet aquest darrer curs, la idiosincràsia del club a les millors pistes del continent i l’impacte global que això comporta. Des d’ahir mateix, Girona ja és una plaça de referència en el bàsquet femení mundial.

Talent i lideratge

Nascuda a la que es pot considerar una Meca del que bàsquet, Belgrad, Petrovic era amb 16 anys la capitana del seu equip, amb el qual va guanyar la copa al seu país (categoria sènior). La nova jugadora de l’Spar Citylift va guanyar l’or en l’europeu sub-18 a Tenerife el 2006 (15 punts amb més del 50% en triples i 9 rebots per partit), l’any que debutava també en la selecció absoluta. El 2008 ja havia disputat una final a quatre de l’Eurolliga quan l’Uni tot just afrontava la seva primera fase d’ascens. I la temporada següent, ara fa 10 anys, quan l’equip d’Anna Caula pujava, Petrovic guanyava la màxima competició continental... Abans havia jugat un any a l’UB Barça, on iniciava una trajectòria que l’ha dut a les lligues francesa (Bourges), russa (Spartak Moscou i Dinamo Kursk) i txeca (Praga). A l’USK, a més de guanyar-hi la seva segona Eurolliga, va coincidir amb Laia Palau i Marta Xargay, amb qui manté una gran amistat. Aquest darrer curs encara jugava amb la gironina a l’equip de Lucas Mondelo –tercer títol i MVP en l’Eurolliga 2017/18– i el vinent es retrobarà amb la barcelonina. “La gent sempre parlarà de les medalles i els títols, però el millor del bàsquet és endur-te una amistat com aquesta, per a tota la vida”, diu Petrovic en un reportatge que és portada al web de la FIBA, sobre Marta Xargay.

Martínez, Palau, Petrovic no és un hall of fame, sinó el perímetre que pot presentar perfectament Èric Surís per jugar-se els títols. Capaç de jugar a dins, el seu talent creix jugant de cara a l’anella, acabant en suspensió o sota el cèrcol en penetració i després de driblatge.

La campanya d’abonaments de l’Spar Citylift es va presentar abans de fitxar Sonja Petrovic, però sense cap dubte la sèrbia és el millor anunci.

Sonja Petrovic
Alera pivot 1,89 m
Belgrad
18/2/1989 30 anys
Trajectòria
2003-06 BC Crvena Zvezda (Sèrbia)
2006/07 UB Barça
2007/08 Bourges (França)
2008-14 Spartak Moscou (Rússia)
2012 i 13 Chicago Sky (WNBA)
2014-17 USK Praga (Rep. Txeca)
2016 Phoenix Mercury (WNBA)
2017-19 Dinamo Kursk (Rússia)
Eurolliga 2018-19
Punts 12,2
Tirs de dos 47,1% (49/104)
Triples 41,4% (24/58)
Tirs lliures 80,4% (37/46)
Rebots 4,6
Assistències 2,7
Minuts 28
Partits 17
Valoració 10,6
Ens pot aportar versatilitat, pot jugar de tres i de quatre, amb bon tir i capaç de jugar al pal baix. Parlem potser de la millor jugadora d’Europa els darrers cinc anys
Pere Puig
Estem molt contents. Que una jugadora de la seva qualitat, molt contrastada, hagi decidit venir a Girona ens fa molt feliços. És un pas endavant més del club i ens situa en el mapa europeu
3
títols
continentals amb tres equips té Petrovic: 2009 Moscou, 2015 Praga i 2018 Kursk.
Bronze en els Jocs de Rio, lidera una de les amfitriones de l’europeu 2019 (27 juny - 7 juliol)

El fitxatge, un treball en equip fet gairebé contra rellotge

“Ens ha tocat la grossa. Per motius familiars i per guanyar qualitat de vida, ha decidit venir”, exposa el director esportiu de l’Spar Citylift, content per l’operació. Ho explica: “Ha estat un fitxatge molt treballat i hi han col·laborat jugadores del club, de la primera plantilla, exjugadores que sempre tenen Girona al cap i a qui agraïm molt les gestions que han fet”, diu Puig, que afegeix el representant de la jugadora i el tècnic Èric Surís a la tasca d’equip. La sèrbia encara jugava aquest darrer curs amb Marta Xargay, amb qui va coincidir a Praga juntament amb Laia Palau.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)